Bijna 600 leerlingen zijn niet komen opdagen op school 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bijna 600 leerlingen zijn niet komen opdagen op school

Veel ouders hebben hun kinderen thuis gehouden, ook toen de scholen weer open gingen. De kans is groot dat er nu nog steeds ouders zijn die hun kinderen thuis houden, aangezien er nog bijna 600 leerlingen niet zijn komen opdagen op school.

Leerlingen kwijt

De meeste leerlingen worden bij de basisscholen gemist. Het gaat daar om ruim 430 leerlingen. In het speciaal onderwijs zijn er 50 leerlingen buiten beeld en in het voortgezet onderwijs 100 leerlingen. Dit zijn de cijfers die Arie Slob (Onderwijs) genoemd heeft in een debat over onderwijs in de coronacrisis. In april werden er nog 5200 leerlingen gemist.

Scholieren thuis na coronacrisis

Vanaf 16 maart gingen alle scholen dicht vanwege de pandemie. Op 11 mei mochten basisschoolleerlingen weer nar school. Sinds 8 juni draaien de scholen weer op volle toeren. Na 11 mei werden er nog 55.000 kinderen thuisgehouden door hun ouders.

De ouders die ervoor kiezen om hun kind thuis te houden tot de zomervakantie worden niet beboet. Normaal gesproken is dit een overtreding op de leerplichtwet.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.