in

Bijna 600 leerlingen zijn niet komen opdagen op school

Per gemeente wordt er gemiddeld één leerling gemist

Veel ouders hebben hun kinderen thuis gehouden, ook toen de scholen weer open gingen. De kans is groot dat er nu nog steeds ouders zijn die hun kinderen thuis houden, aangezien er nog bijna 600 leerlingen niet zijn komen opdagen op school.

Leerlingen kwijt

De meeste leerlingen worden bij de basisscholen gemist. Het gaat daar om ruim 430 leerlingen. In het speciaal onderwijs zijn er 50 leerlingen buiten beeld en in het voortgezet onderwijs 100 leerlingen. Dit zijn de cijfers die Arie Slob (Onderwijs) genoemd heeft in een debat over onderwijs in de coronacrisis. In april werden er nog 5200 leerlingen gemist.

Scholieren thuis na coronacrisis

Vanaf 16 maart gingen alle scholen dicht vanwege de pandemie. Op 11 mei mochten basisschoolleerlingen weer nar school. Sinds 8 juni draaien de scholen weer op volle toeren. Na 11 mei werden er nog 55.000 kinderen thuisgehouden door hun ouders.

De ouders die ervoor kiezen om hun kind thuis te houden tot de zomervakantie worden niet beboet. Normaal gesproken is dit een overtreding op de leerplichtwet.

Bekijk ook:
Thuis sporten in de lockdown? Zo krijg en hou je motivatie!

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat betekent SFS?

Wat betekent SFS?

Kinderen geweigerd bij opvang om snottebel