Leerling vergiftigd kooklerares met schoonmaakmiddel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Leerling vergiftigd kooklerares met schoonmaakmiddel

Een lerares van het Wellant College in Amsterdam heeft een nare smaak overgehouden aan de kookles van vorige week. Zowel letterlijk als figuurlijk. De nietsvermoedende kookjuf werd namelijk zonder pardon vergiftigd toen ze haar leerling een mobiel verbod oplegde. Dat Amsterdam niet opkijkt van een incident meer of minder is algemeen bekend. Echter is de misdaad ook doorgedrongen tot één van de klaslokalen van het Wellant College.

Een scheutje reinigingsmiddel in de earl grey thee

Terwijl ze nietsvermoedend toekeek hoe haar VMBO leerlingen bezig waren met het koken van een maaltijd, was er één studente die meer aandacht had voor haar smartphone dan voor de ingrediënten in de pan. Omdat je ook tijdens de kookles geacht wordt wat te leren, legde de docente haar leerling een mobiel verbod op.

De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend

Al nippend aan haar thee vertelde de lerares haar leerlingen door te werken aan hun culinaire hoogstandjes. De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend, moet de docente gedacht hebben. Jammer, want het mobiel verbod schoot bij de leerling toch het verkeerde keelgat in. Zodra de docente de gaarkeuken had verlaten, goot de leerling zonder pardon een flinke scheut schoonmaakmiddel in haar thee.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Een tintelende tong

Nadat de docente haar inmiddels half lauwe thee had verorberd, merkt ze iets raars. Haar tong voelde vreemd aan begon te tintelen. Na een bezoek aan de Amsterdamse huisartsenpost werd duidelijk dat de vrouw vergiftigd was met een schoonmaakmiddel. Het Wellant College is direct een intern onderzoek gestart en kwam al snel uit bij de leerling met het verbod.

Schoolverbod in plaats van mobiel verbod

Het Wellant College zit behoorlijk met de gebakken peren en is erg geschrokken van deze vergiftiging. Er zijn dan ook direct passende maatregelen genomen tegen de leerling. De schoonmaakmiddelen staan tegenwoordig achter slot en grendel, en de betreffende pupil heeft een schoolverbod gekregen.

Ook is ze overgeplaatst naar een andere school omdat ze nog steeds leerplichtig is. Wel betuigd de leerling berouw en heeft ze aangegeven dat het bijschenken van het theeglas in een opwelling gebeurde. De docente maakt het naar omstandigheden redelijk en verblijft thuis om aan te sterken.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.