Wat betekent SFS?
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat betekent SFS?

Kom je regelmatig SFS tegen maar heb je geen idee wat dit betekent? Geen probleem. Dat gaan we je helemaal uitleggen in dit artikel. SFS is eigenlijk een soort afkorting, maar kan meerdere betekenissen hebben. Welke allemaal? We leggen het aan je uit.

SFS, wat kan het allemaal betekenen?

We zeiden het al. SFS kan echt ontzettend veel betekenen. We zullen dan ook beginnen met een lijst van woorden die deze afkorting gebruiken. Daarna zullen we deze ook allemaal even kort uitleggen. Zo weet jij wat SFS, in welke situatie dan ook, kan betekenen.

  • Shoutout for Shoutout
  • Sub for Sub
  • Share for Share
  • So F*cking S
  • Spam for Spam
  • Selfie for Selfie

Uiteraard zijn er ook nog andere dingen die bedoeld kunnen worden met SFS. Van Shared Financial Systems tot verschillende bedrijven die deze afkorting gebruiken voor hun bedrijfsnaam. Dit zijn de meest gebruikte!

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Shoutout for Shoutout

Een shoutout is iets wat veel voor komt in het huidige digitale tijdperk. Grote kans dat je wel eens de vraag of het verzoek voorbij hebt zien komen. Laten we Instagram en Twitter als voorbeeld nemen bij een shoutout. Wanneer je het verzoek krijgt om een shoutout for shoutout te doen wordt er eigenlijk gevraagd om het desbetreffende account te promoten. Het andere account zal dat dan vervolgens ook bij jou doen. Het uiteindelijke doel hiervan is het verkrijgen van meer volgers.

Sub for Sub

Een sub for sub is een in het Nederlands te vertalen uitdrukking als het abonneren voor abonneren. Oftewel, het laten afsluiten van een abonnement in ruil voor een abonnement. Neem als voorbeeld dat jij Netflix afsluit, terwijl de buurman Videoland afsluit. Jullie delen vervolgens de inloggegevens.

Share for Share

Bovenstaande lijkt heel makkelijk. Delen om te delen, zou je denken. Niets is minder waar. Share for Share is eigenlijk een compleet ander proces. Een share is in het Engels namelijk een aandeel. Eigenlijk is Share for Share dus het uitwisselen van aandelen met andere beleggers. Zo kun jij investeren in meerdere bedrijven, en gaat dit je wellicht meer geld opleveren dan in één bedrijf alleen.

Bekijk ook:
Dit zijn de rijkste mensen ter wereld

So F*cking S

SFS wordt daarnaast ook ontzettend veel gebruikt voor So F*cking. Vertaald vanuit het Engels zou dit “zo ontzettend” moeten voorstellen. Na de So F*cking volgt dan een woord dat begint met de letter S. Het laat dus wel wat te raden over, en je zult het echt moeten doen met de context wanneer je hem op deze manier krijgt. Maar een aantal voorbeelden zijn:

  • so f*cking social – erg sociaal zijn
  • so f*cking sorry – het spijt me enorm
  • so f*cking selfish – zo ontzettend egoïstisch
  • so f*cking slow – zo ontzettend langzaam

Spam for Spam

SFS kan ook heel goed over spam gaan. Maar in dit geval wel spam in de positieve zin van het woord. Het gaat dus niet om ontzettend veel reclame mails bijvoorbeeld. Het gaat om het achterlaten van heel veel likes en reacties op sociale kanalen. In de ruil zal deze andere persoon ook hetzelfde doen bij jou. Hierdoor worden algoritmes van sociale kanalen, zoals Instagram, lichtelijk verstoord en kunnen accounts sneller groeien doordat ze eerder worden getoond in bepaalde secties van een dergelijke applicatie.

Selfie for Selfie

Echter houdt het nog niet op bij al deze mogelijke betekenissen van SFS. Ook selfie for selfie is nog een van de mogelijke betekenissen van deze afkorting. In principe gaat het er hierbij om dat je om en om selfies naar elkaar stuurt. Of dit nu via WhatsApp, Snapchat, Instagram of een andere app is. Zorg er alleen wel voor dat je alleen selfies verstuurt waar je zelf ook 100% achter staat. Het zou zonde zijn als een dergelijke foto van jou op het internet belandt. Want wat op het internet staat verdwijnt niet zomaar.

Bekijk ook:
Top 10 doodsoorzaken ter wereld

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.