in

Drie scholen dicht door besmetting van één meester

Ook hebben meerdere leraren milde klachten

besmetting op school

Zaterdag is een leraar van basisschool Ouverture in het Overijsselse Glanerbrug positief getest op het coronavirus. Uit voorzorg zijn daarom drie scholen gesloten. De basisschool werkt intensief samen met twee andere scholen in hetzelfde gebouw. Er zijn ook meerdere leraren met klachten.

Besmetting op school

Het gaat om de basisschool Ouverture, basisschool De Troubadour en basisschool Glanerbrug Zuid. De kinderopvang, die zich in hetzelfde pand bevindt, blijft vooralsnog wel open. De meester is donderdag naar huis gestuurd toen hij milde symptomen vertoonde en aangaf zich niet lekker te voelen. Zaterdag kwam er een positieve test terug.

Ook andere leerkrachten hadden milde klachten. Zij hebben zich nu voor de zekerheid laten testen. Er zijn nog geen andere positieve testen teruggekomen, maar de uitslagen zijn nog niet allemaal binnen.

School gesloten door coronabesmetting

Alle drie de scholen zullen sowieso tot woensdag gesloten blijven. Het is mogelijk dat basisschool Ouverture nog een dag langer dicht zal blijven. De school kampt tevens ook met een capaciteitsprobleem aangezien meerdere leraren nu thuis zitten te wachten op de uitslag van de test. Buiten de besmetting om is dit dan ook een grote reden om de deuren voorlopig even te sluiten.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Panda ontsnapt uit verblijf

Gezonken stad volgend jaar te bezoeken