besmetting op school
Saved Read later
Deel dit bericht

Drie scholen dicht door besmetting van één meester

Zaterdag is een leraar van basisschool Ouverture in het Overijsselse Glanerbrug positief getest op het coronavirus. Uit voorzorg zijn daarom drie scholen gesloten. De basisschool werkt intensief samen met twee andere scholen in hetzelfde gebouw. Er zijn ook meerdere leraren met klachten.

Besmetting op school

Het gaat om de basisschool Ouverture, basisschool De Troubadour en basisschool Glanerbrug Zuid. De kinderopvang, die zich in hetzelfde pand bevindt, blijft vooralsnog wel open. De meester is donderdag naar huis gestuurd toen hij milde symptomen vertoonde en aangaf zich niet lekker te voelen. Zaterdag kwam er een positieve test terug.

Ook andere leerkrachten hadden milde klachten. Zij hebben zich nu voor de zekerheid laten testen. Er zijn nog geen andere positieve testen teruggekomen, maar de uitslagen zijn nog niet allemaal binnen.

School gesloten door coronabesmetting

Alle drie de scholen zullen sowieso tot woensdag gesloten blijven. Het is mogelijk dat basisschool Ouverture nog een dag langer dicht zal blijven. De school kampt tevens ook met een capaciteitsprobleem aangezien meerdere leraren nu thuis zitten te wachten op de uitslag van de test. Buiten de besmetting om is dit dan ook een grote reden om de deuren voorlopig even te sluiten.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.