12-jarig meisje trouwen kenia
Tinnakorn Jorruang© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

12-jarig meisje moest geforceerd trouwen met mannen 51 & 35 in één maand

Een twaalfjarig meisje in Kenia moest met twee oudere mannen – 51 en 35 jaar om precies te zijn – trouwen binnen dezelfde maand voordat zij gered werd. Haar vader wordt nu opgespoord door de politie.

12-jarig meisje geforceerd trouwen

De twee oudere zussen waren ook al onder dwang getrouwd, en de vader van de meisjes wou dit ook voor de jongste. De 51-jarige man had vier koeien aangeboden als bruidsschat. Aangezien de scholen dicht gingen door corona zou dit de perfecte tijd zijn om te trouwen volgens de vader. Het 12-jarige meisje heeft toen het aanbod afgeslagen omdat zij door wou gaan met haar onderwijs. Als gevolg van afwijzen van het aanbod werd zij in elkaar geslagen door haar neven. ‘Meiden zijn nu eenmaal geboren zodat mensen kunnen eten. Ik wil gewoon mijn bruidsschat', aldus de vader.

Twee keer geforceerd trouwen

Het meisje wist twee weken na de bruiloft te ontsnappen, maar moest met een 35-jarige man trouwen om van haar eerste man af te komen. Haar vader heeft haar uiteindelijk weer gevonden en teruggebracht naar haar eerste man.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Meisje gered

Een groep voor kinderrechten kreeg van haar bestaan te horen terwijl zij een ander kindje aan het redden waren. Een van de medewerkers van deze groep heeft nu het meisje onder zijn hoede genomen. De vader en de twee mannen zijn sindsdien ondergedoken.

Geforceerd trouwen Kenia

Sinds de scholen dicht zijn gegaan door corona zijn er steeds meer minderjarige meiden die geforceerd moeten trouwen voor een bruidsschat. De families hebben honger en vinden zo'n bruidsschat dan best verleidend.

In Kenia is het illegaal voor kinderen om te trouwen, dit mag pas als zij 18 jaar zijn. De mannelijke partijen kunnen tot 5 jaar vastzitten hiervoor, en een boete krijgen van maximaal €8180 omgerekend. Ondanks het feit dat het illegaal is, trouwen nog steeds 23% van de meiden voordat ze 18 jaar zijn. Vier procent trouwt zelfs voordat ze 15 zijn. Jonge meiden worden vooral gezien als bezittingen die geruild kunnen worden.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.