Kun je niet in slaap komen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kun je niet in slaap komen?

In slaap vallen. Veel Nederlanders lijken er toch moeite mee te hebben. En dat kan leiden tot tal van andere problemen. Maar hoe kan het eigenlijk dat je nou gewoon weer niet in slaap komt? We gingen voor je op onderzoek uit. Want er zijn eigenlijk al tal van onderzoeken gedaan naar dit specifieke probleem, en met deze tips en tricks lukt het je hopelijk snel wel weer om in slaap te komen.

Moeten slapen? Het werkt niet

Wanneer je jezelf de opdracht geeft om te gaan slapen omdat je écht moet slapen, val je vaak niet in slaap. Wanneer je moet slapen van jezelf ga je jezelf namelijk flink irriteren omdat het niet lukt. En juist doordat je jezelf gaat irriteren en daardoor gaat stressen maakt je lichaam meer cortisol aan. En laat dit hormoon er nou net voor zorgen dat je alert wordt en daardoor dus ook wakker blijft. Focus je daarom niet op het negatieve.

Reset jezelf

Een goede manier om uiteindelijk toch in slaap te kunnen komen is om je lichaam even te resetten. Ga daarom gewoon even je bed uit. En dat even kan ook langer zijn dan een paar minuten. We raden je aan om pas weer het bed in te duiken wanneer je weer moe bent. Grote kans dat je vervolgens binnen een paar minuten wel in slaap valt.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Zorg voor een goede temperatuur in je slaapkamer

Het hebben van een goede temperatuur in je slaapkamer is erg belangrijk. Wanneer het te warm is kom je gewoon simpelweg niet in slaap. Zorg er daarom voor dat je slaapkamer altijd lekker koel is. De meest ideale slaapkamertemperatuur is 18 graden Celsius. Daarnaast kan het ook uitstekend werken om je slaapkamerraam lekker open te zetten.

Doe ontspanningsoefeningen

Om makkelijker in slaap te kunnen komen is het aan te raden om ontspanningsoefeningen te doen. Door deze oefeningen kun je er zeker voor zorgen dat je lichaam tot rust komt. Focus je bijvoorbeeld op je ademhaling of op verschillende lichaamsdelen. Je wordt hierdoor rustiger in je hoofd waardoor je gemakkelijker in slaap komt.

Gebruik speciale apps voor slapen

Er zijn tal van apps op de markt die je helpen bij het krijgen en van een goede nachtrust. Ze hebben speciale verhalen voor het slapengaan waardoor je rustiger in slaap komt, maar ook muziek in deze apps kan zeker helpen. Het is namelijk speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je gemakkelijker in slaap valt. Daarnaast kun je vaak met dit soort apps ook je slaap bijhouden. Kun je gelijk zien hoe goed je geslapen hebt wanneer je wakker wordt!

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Neem rust voordat je gaat slapen

In onze huidige samenleving doen we niets liever dan constant doorgaan. We zijn veel bezig met onze telefoons en computers of kijken tot laat in de avond televisie. In principe geen probleem natuurlijk, maar het kan er wel voor zorgen dat je slechter in slaap komt. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk blauw licht binnenkrijgt. Vrijwel alle merken telefoons en computers hebben wel een blauwfilter. Gebruik hem goed en kom gemakkelijker in slaap.

Lees ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.