Zo maak je de mooiste foto’s met je smartphone 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo maak je de mooiste foto’s met je smartphone

Om mooie foto’s te maken hoef je tegenwoordig niet per se meer met een goede professionele camera rond te lopen, ook de camera’s van smartphones worden beter en steeds geschikter. Om leuke foto’s te maken, is het dan echter wel nodig om de camerafuncties van je smartphone goed te begrijpen. Hoe maak je de beste foto’s met je smartphone?

Houd de lens schoon

Je hebt je smartphone gedurende de dag waarschijnlijk ontzettend vaak in je handen. De kans bestaat dat de lens van jouw camera hierdoor vlekken bevat. En dat is natuurlijk niet ideaal als jij net een mooie foto wilt maken. Voordat je je eerste foto schiet, is het handig om dus eerst goed je lens schoon te maken.

Probeer de camerafuncties van je smartphone uit

De kans bestaat dat jij geen enkel idee hebt over het feit dat een smartphone ontzettend veel functies heeft die invloed kunnen hebben op het eindresultaat van jouw foto’s. Bekijk eens hoe dit zit bij jouw smartphone. Welke belangrijke camerafuncties zijn van belang voor het maken van een perfecte foto? Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het aanpassen van de resolutie, de kleuren en belichting. Ook is het bij veel smartphones mogelijk om verschillende soorten foto’s te maken, zoals bijvoorbeeld een panorama of portretfoto’s in de portretmodus.

Bekijk ook:
Ontdek de ultieme kracht van Sony ULT - De koptelefoons en speakers met verbluffende bas

Zorg voor goede belichting

Licht is misschien wel het belangrijkste onderdeel als je een goede foto wilt maken met je smartphone. Bij goed licht wordt je foto vanzelfsprekend mooier. Het wordt dan ook aangeraden om overdag in het licht foto’s te maken.

Benut alle lenzen van je smartphone

Veel smartphones hebben niet één, maar meerdere lenzen. De meest voorkomende lenzen bij smartphones zijn de standaardlens, de zoomlens en de groothoeklens. Velen hebben geen idee wat je precies met deze verschillende lenzen kunt doen.

Standaardlens: Wil je een simpele of snelle foto maken? Dan is de standaardlens prima om te gebruiken.

Zoomlens: Als je een foto wilt maken van een onderwerp dat verder weg is, dan kun je de zoomlens gebruiken. Tegenwoordig kunnen veel smartphones veel inzoomen door middel van een 2x-of 5x-zoomfunctie. Dit is een zeer goede functie, want wanneer je deze gebruikt verliest jouw foto geen kwaliteit. Dit is vaak wel het geval wanneer je digitaal inzoomt. We hebben het namelijk vast allemaal wel eens gehad dat een foto onscherp en korrelig is geworden door het inzoomen.

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Groothoeklens: Deze lens zie je steeds vaker voorbijkomen bij nieuwe telefoons. Met een groothoeklens kun je meer beeld op de foto krijgen. Want hoe vervelend is het als je nét niet die hele groep mensen op de foto krijgt? Dat is met een groothoeklens verleden tijd. Met de groothoeklens maak je jouw foto compleet door een wijd beeld op een foto te creëren.

Zo maak je de mooiste foto’s met je smartphone 14

Gebruik fotobewerking apps

Als je toch niet helemaal tevreden bent over de foto's uit je camerarol, kan je dit altijd nog aanpassen met een fotobewerking app. Er zijn namelijk talloze apps die jou erbij kunnen helpen om de mooiste foto te krijgen. Met zulke apps zou je bijvoorbeeld de belichting of kleuren van foto’s nog kunnen aanpassen. Alles voor de perfecte foto!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.