doodgemarteld kind
Saved Read later
Deel dit bericht

8-jarig meisje doodgemarteld voor per ongeluk loslaten papegaaien

Een verhaal wat je bloed doet koken. In Pakistan schijnt een 8-jarig meisje doodgemarteld te zijn door een stel voor het per ongeluk loslaten van de papegaaien, die het stel als huisdier hadden. Het 8-jarig meisje werkte als oppas voor de 1-jarige dochter van het stel. Ze woonde zelf zo'n 402 kilometer verderop.

Kind doodgemarteld

Het meisje, Zahra Shah, had verwondingen aan haar gezicht, handen, ribbenkast en benen. Ook zou zij verwondingen op haar dijbenen hebben die op seksuele mishandeling leken. Het meisje is nog naar het ziekenhuis gebracht maar kwam kort daarna te overlijden. Het stel, wat kort na de ziekenhuisopname is opgepakt, hadden het meisje onderwijs beloofd in ruil voor het oppassen. Zahra Shah werkte al vier maanden voor het stel.

Kinderrechten

De zaak heeft kinderrechten in Pakistan weer in beeld gebracht. Ook de hashtag #JusticeForZahraShah is trending op Twitter. Eerder dit jaar kwam er al een nieuwe wetgeving speciaal om seksuele mishandeling bij kinderen tegen te gaan. Dit was naar aanleiding van de verkrachting en moord op 6-jarige Zainab Ansari. De nieuwe wet is dan ook naar het meisje vernoemd.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.