doodgemarteld kind

8-jarig meisje doodgemarteld voor per ongeluk loslaten papegaaien

0 Shares

Een verhaal wat je bloed doet koken. In Pakistan schijnt een 8-jarig meisje doodgemarteld te zijn door een stel voor het per ongeluk loslaten van de papegaaien, die het stel als huisdier hadden. Het 8-jarig meisje werkte als oppas voor de 1-jarige dochter van het stel. Ze woonde zelf zo’n 402 kilometer verderop.

Kind doodgemarteld

Het meisje, Zahra Shah, had verwondingen aan haar gezicht, handen, ribbenkast en benen. Ook zou zij verwondingen op haar dijbenen hebben die op seksuele mishandeling leken. Het meisje is nog naar het ziekenhuis gebracht maar kwam kort daarna te overlijden. Het stel, wat kort na de ziekenhuisopname is opgepakt, hadden het meisje onderwijs beloofd in ruil voor het oppassen. Zahra Shah werkte al vier maanden voor het stel.

Kinderrechten

De zaak heeft kinderrechten in Pakistan weer in beeld gebracht. Ook de hashtag #JusticeForZahraShah is trending op Twitter. Eerder dit jaar kwam er al een nieuwe wetgeving speciaal om seksuele mishandeling bij kinderen tegen te gaan. Dit was naar aanleiding van de verkrachting en moord op 6-jarige Zainab Ansari. De nieuwe wet is dan ook naar het meisje vernoemd.

Bekijk ook:
Hoe gezond is zwemmen in een meer?

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.