Zo maak jij je woonkamer winterproof 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo maak jij je woonkamer winterproof

De koude en lange winterdagen zijn weer aangebroken. Tijdens deze dagen plof je vast het liefst op de bank en blijf je lekker knus binnen. Je zet je favoriete film of serie aan, of organiseert een spelletjesavond met wat vrienden of familie. Dit is natuurlijk al gezellig, maar jij kunt jouw woonkamer vast nóg gezelliger maken. Hoe maak je jouw woonkamer nou helemaal winterproof en dus klaar voor de lange gezellige winteravonden? Lees snel verder, want wij geven je de beste tips.

Warme kleuren

Zeg je winter, dan zeg je warme kleuren. Warme kleuren kunnen bijdragen aan een gezellig interieur, en dat is nou net wat jij nodig hebt als je jouw woonkamer graag wat extra sfeer wilt geven. Je hoeft echt niet heel je interieur te veranderen in een interieur met warme kleuren, je hoeft slechts een paar dingen te veranderen om al een heel ander beeld te creëren. Kijk dus eens in jouw interieur wat er toegevoegd kan worden dat extra sfeer brengt. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld sierkussens of kaarslichthouders. Je kunt het in jouw interieur met warme kleuren zo gezellig maken als je zelf wilt.

Zo maak jij je woonkamer winterproof 15

Bekijk ook:
Dit zijn de interieurtrends voor 2021

Verlichting

Als je jouw woonkamer helemaal winterproof wilt maken, kunnen lichtjes niet ontbreken. Gezellige verlichting zorgt er namelijk voor dat jouw woonkamer ontzettend sfeervol wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat gezellige kaarsjes. Ook kleine lichtjes staan altijd erg sfeervol. Hoe meer lichtjes je in je woonkamer hebt, hoe gezelliger de lange winteravonden worden.

Geuren

Het klinkt misschien een beetje gek, maar geuren kunnen bijdragen aan een gezellige en winterproof woonkamer. Er zijn verschillende geuren die jou meteen doen laten denken aan de winter, neem bijvoorbeeld brandhout. Zit jij nu aan een bepaalde geur te denken die je typisch vindt passen bij de winter? Dan is dat zeker een goed idee om toe te voegen aan jouw woonkamer. Dit kun je doen aan de hand van bijvoorbeeld geurstokjes of geurkaarsen. Als je dit in jouw woonkamer plaatst komt die lekkere winterse geur steeds weer voorbij. Winterproof wordt jouw woonkamer op deze manier dan ook zeker.

Zo maak jij je woonkamer winterproof 16

Bekijk ook:
3 Simpele ideeën om je interieur een nieuwe look te geven

Openhaard/sfeerhaard

Lekker bij de openhaard zitten op een enorm koude winterdag: dat is natuurlijk ideaal. Echter heeft natuurlijk niet iedereen een openhaard in huis. Wat hier echter een goed alternatief voor is, is een sfeerhaard. Van een elektrische sfeerhaard tot een bio-ethanol sfeerhaard: er is genoeg keuze. Met een openhaard of sfeerhaard ben jij er in ieder geval van verzekerd dat jouw woonkamer én heel gezellig is, én ook nog eens winterproof. Kom maar op met die lange winteravonden!

Er zijn dus best een aantal dingen die je zelf kunt toevoegen om jouw woonkamer helemaal in de winterse sferen te brengen. Laat die kou maar komen!

815

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.