3 Simpele ideeën om je interieur een nieuwe look te geven 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 Simpele ideeën om je interieur een nieuwe look te geven

Wil je op een simpele manier je interieur een complete make-over geven? Dat kan! In dit artikel geven we 3 simpele – maar zeer effectieve – ideeën waarmee je de look van je ruimte compleet kan veranderen. Klinkt goed toch?

Je interieur een make-over geven is nooit een verkeerd idee. Bijna iedereen heeft namelijk een (of meerdere) kamers in huis die toe zijn aan een nodige opknapbeurt. Een flinke renovatie klinkt alleen best heftig, maar je kan met een paar simpele veranderingen al veel bereiken. Hoe kan je dat voor elkaar krijgen? De volgende ideeën zijn relatief simpel, maar leveren een nieuwe look op:

1. Verf je muren of spullen voor een compleet nieuwe look

Verf is een van de eenvoudigste oplossingen om je kamer een compleet nieuwe look te geven. Met een nieuwe kleur krijgt je kamer een totale metamorfose. Vaak maak je dan een keuze tussen neutrale of spannende kleuren.

  • Keuze voor neutrale kleuren. Wil je een ruimte met een relaxte en rustgevende sfeer? Kies dan voor wit-, grijs-, bruin- of antracietkleuren. Het is niet de meest spannende keuze die je kan maken, maar het levert vaak een gemoedelijke sfeer op. Deze kleuren zijn ideaal voor de slaapkamer of badkamer.
  • Keuze voor spannende kleuren. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een spannende kleur. Dan weet je zeker dat je kamer er totaal anders uitziet dan voorheen, en het kan er ook prachtig uit zien. Hiervoor kan je uit allerlei kleuren kiezen zoals rood, blauw, groen, paars of geel. Deze kleuren zijn ideaal voor de woonkamer.
    Let op; een spannende kleur is natuurlijk vrij impactvol op de sfeer van je kamer. Denk er dus goed over na voordat je gaat verven. Al kan je er altijd weer overheen verven als het je niet bevalt.
Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Om je te laten inspireren hebben we deze foto's uitgezocht:

Een slaapkamer met een rustige muurkleur:

3 Simpele ideeën om je interieur een nieuwe look te geven 16

Een woonkamer met een spannende blauwe muurkleur:

3 Simpele ideeën om je interieur een nieuwe look te geven 17

Ben je van plan om te gaan verven? Dan raden we Sigma verf aan!

Natuurlijk zijn niet alleen muren binnenshuis geschikt om te verven. Er zijn ook andere opties:

  • Verf je meubels. Meubels zijn ook erg bepalend voor de look van je interieur. Met een likje verf kan je ook deze een make-over geven. Zeker houten meubels zijn hier erg geschikt voor.
  • Verf buitenshuis. Ook de buitenkant van je huis is soms toe aan vernieuwing. Denk bijvoorbeeld aan de deuren of raamkozijnen. Ga je buitenshuis verven, dan raden we de Sigma S2U Allure Gloss verf aan!

2. Gooi (overbodige) items weg

Als je een kamer gaat verven is het verstandig om deze helemaal leeg te halen. Ben je klaar, dan zet je de spullen weer terug. Probeer bij het terugzetten te bedenken of je alles nog wilt hebben. Laat de Marie Kondo in je los! Sommige items hebben hun beste tijd gehad en heb je echt niet meer nodig.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Tips bij het opruimen: je kan de overbodige spullen weggooien, maar dat is ook soms zonde. Misschien kan je sommige spullen nog verkopen, of er iemand anders blij mee maken. Een andere optie is om de spullen weg te geven aan de kringloopwinkel.

3 Simpele ideeën om je interieur een nieuwe look te geven 18

3. Koop iets nieuws

Als je spullen weggooit, kan je ook weer iets nieuws kopen om de ruimte op te vullen. Dat hoeft natuurlijk niet, want een opgeruimde ruimte ziet er ook prettig uit. Maar met een nieuw item krijgt je ruimte ook een nieuwe look. Je kan bijvoorbeeld nieuwe meubelstukken, een schilderij of ander kunstobject kopen. Heeft je ruimte grote ramen, dan kan je ook nieuwe gordijnen overwegen. Een andere optie is een kamerplant. Deze geeft je ruimte een frisse en groene look, en dat is soms precies de finishing touch die je kamer nodig heeft.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.