Dit worden de interieurtrends voor 2021
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de interieurtrends voor 2021

Waarschijnlijk heb jij in 2020 ook veel meer tijd binnen door gebracht dan je van plan was. Wellicht heb je daarom ook eens met andere ogen naar je interieur gekeken en beseft dat het alweer een tijdje geleden is dat je er iets aan hebt gedaan. Een goed voornemen voor 2021 om hier verandering in te brengen? Hieronder staan een paar trends voor je interieur die je dan niet mag missen.

1. Lichte kleuren en knuffelbare stoffen

De coronacrisis heeft ook invloed op de wijze op het interieur. Veel thuis zijn is prettiger als de kleuren licht en vrolijk zijn. Kleur is een eenvoudige manier om ook jouw inrichting eens een heel ander uiterlijk te geven. Dat kan door bijvoorbeeld de muren of het plafond van een nieuw laagje verf te voorzien maar ook door het gebruik van accessoires. Onder knuffelbare stoffen verstaan de experts wol en linnen, het liefst in ronde vormen. Wat dacht je van een paar mooie kussens?

Dit zijn de interieurtrends voor 2021 18

2. Werelds

De wereld hebben we via internet en tv al in onze huiskamer binnengelaten en het mag vanaf nu ook in je interieur. Een goed voorbeeld is de combinatie van Zweedse meubelen met strakke lijnen en een minimalistisch uiterlijk gecombineerd met Afrikaanse accessoires. In 2021 mag je de wow factor oproepen door te kiezen voor contrasten. Dat kan niet alleen door stijlen van verschillende continenten maar ook door materiaalverbruik. Wat dacht je van glimmend satijn met ruig beton?

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Dit zijn de interieurtrends voor 2021 19

3. Natuurlijk

In 2020 hebben we ook weer extra aandacht gekregen voor kamerplanten. Als mens verlangen we toch altijd een beetje terug naar het groen buiten. De zorg voor kamerplanten compenseert dat gevoel voor een deel. Kamerplanten mogen in 2021 overal en niet meer alleen in de huiskamer. Als je een raam in je badkamer hebt, kan je ook daar een plekje vinden voor een mooie plant die wel van een beetje vochtige lucht houdt. Ben je geen kenner van planten dan is dat geen probleem. Vrijwel alle goede (web)shops delen hun producten nu ook op een overzichtelijke manier in, zodat je meteen kan zien wat bij jouw woonsituatie en leefstijl past.

Dit zijn de interieurtrends voor 2021 20

4. Duurzaamheid

Het milieu speelt vandaag de dag een belangrijke rol in ieders leven en dat zie je ook terug in je interieur. Tegenwoordig is het gebruik van gerecyclede materialen voor meubels heel gewoon. Ook is tijdloosheid een keuze voor grotere meubelstukken zodat ze langer meegaan. Steeds meer merken kiezen voor duurzaamheid zodat jij meer keuze hebt. Ook de jonge talenten onder de designers gaan voor duurzaam en dat levert werkelijk prachtige staaltjes van ontwerp-kunst op.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Dit zijn de interieurtrends voor 2021 21

5. Japanse invloeden

Organische vormen, soberheid in kleur maar ook verrassende contrasten, dat kennen we van een Japans interieur. Ook in ons land zie je steeds meer dat gekozen wordt voor minder omdat het meer kan zijn in het interieur. Japan is daarbij ook zeer complex en dat zie je terug in het interieur, prachtige ontwerpen van natuurlijke stoffen om duidelijk te maken dat imperfectie ook ontzettend mooi kan zijn.

Interieurtrends 2021

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.