blank

Tips voor een gezellige slaapkamer

0 Shares

Hoe creëer je een fijne sfeer in de slaapkamer? In dit artikel geven we een paar goede tips waarmee je een gezellige slaapkamer maakt. Zo kan jij straks heerlijk slapen in de slaapkamer van je dromen!

1. Een mooi opgemaakt bed

Het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is natuurlijk het bed. Dit is dan ook meteen de eyecatcher van de ruimte en het is daarom belangrijk dat je bed er gezellig uit ziet. Immers, staat er geen gezellig bed, dan heb je waarschijnlijk ook geef prettige sfeer in de kamer. Zorg dus voor een mooi opgemaakt bed dat er leuk uitziet. Dit kan je doen met een mooi dekbedovertrek, leuke hoeslakens en gezellige kussens.

Mooi opgemaakt bed

2. Gezellige muren

Het uiterlijk van de muren heeft ook een grote invloed op de sfeer van de slaapkamer. Vier steriele witte muren verdienen nou eenmaal niet de hoofdprijs voor gezelligheid. Geef daarom een of meerdere muren een likje verf. In plaats van verf kan je ook kiezen voor behang. Dat is ook een goede keuze, want hiermee kan je een slaapkamer een unieke look geven. Zo heeft Eijfinger behang meerdere mooie keuzes voor je muren!

Bekijk ook:
Dit zijn de nieuwste keukentrends!

Extra tip: gebruik een niet al te drukke kleur of behang bij de muren van je slaapkamer, het blijft immers een ruimte waar je tot rust moet komen.

Muurbehang slaapkamer

3. Mooie raamdecoratie

Bij elke slaapkamer vind je ongetwijfeld ramen en de bijbehorende raamdecoratie. Raamdecoraties komen in allerlei vormen en maten, denk bijvoorbeeld aan gordijnen, shutters, lamellen of jaloezieën, en hebben een grote impact op de sfeer in de slaapkamer. Kies dus voor een mooie raamdecoratie van goede kwaliteit die past bij de rest van de kamer. Dat is toch veel beter dan een sjofel gordijntje!

Raamdecoratie

4. Leuke lampen met prettig licht

Waarschijnlijk ben je vaak in de slaapkamer als het buiten donker is. De lampen in de slaapkamer zullen dan regelmatig gebruikt worden en dus ook de vibe van de ruimte beïnvloeden. Voor een gezellige slaapkamer is het daarom belangrijk dat er leuke lampen staan die een prettig licht geven. Niemand zit namelijk te wachten op een fel wit licht, zeker net voordat je gaat slapen. Kies dus voor een lamp die een dimmer heeft of niet al te fel licht geeft. Daarnaast hoef je niet altijd voor standaard lampen te kiezen, zo kan je bijvoorbeeld ook al een gezellige sfeer creëren met kerstverlichting.

Bekijk ook:
Tips om ongelukken in huis te voorkomen

Slaapkamer lampen

5. Planten

Mooie planten zijn een andere goede toevoeging voor een gezellige slaapkamer. Planten hebben een rustgevende uitstraling en zien er daarnaast ook nog eens tof uit. Daarnaast hebben veel planten een luchtzuiverende werking en dat is toch prettig voor in een ruimte waarin je elke dag velen uren in doorbrengt.

Slaapkamer planten

6. Vloerkleed

Wat ook heel gezellig staat in een slaapkamer is een leuk vloerkleed. Ook de vloer is redelijk invloedrijk op de sfeer van een ruimte, dus dan kan die er maar beter leuk uitzien. Een nieuwe vloer is dan weer een drastische maatregel, maar met een vloerkleedje kan je ook al heel wat bereiken. Daarnaast is het geluid van een kamer met een vloerkleed vaak ook een stuk aangenamer.

Slaapkamer met kleed

7. Geen tv in de slaapkamer

Een televisie in de slaapkamer zal regelmatig voorkomen, maar het is nou niet bepaald een gezellige accessoire voor de ruimte. Overweeg eens om je slaapkamer te verlossen van die tv. Dat ziet er toch een stuk fraaier uit. En misschien heeft het ook nog een positief effect op je nachtrust!

Bekijk ook:
Kärcher Window Vac WV 2 Ruitenreiniger review

Slaapkamer zonder tv

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.