Clubs dicht en evenementen afgeblazen  12
Clubs dicht en evenementen afgeblazen 
Saved Read later
Deel dit bericht

Clubs dicht en evenementen afgeblazen 

Vanwege de snel oplopende cijfers overweegt het kabinet nieuwe maatregelen in te voeren. Het gaat om het sluiten van clubs en discotheken en ook de meerdaagse evenementen gaan waarschijnlijk niet door. Het besluit valt vandaag. Het RIVM meldde gisteren rond de 5500 nieuwe positieve tests. Het is de snelste stijging tot nu toe.

Er wordt nog gekeken door het kabinet welke maatregelen er genomen moeten worden om de besmettingen terug te dringen. Worden die maatregelen vandaag al ingezet of wordt daar later over beslist als de cijfers vanmiddag bekend worden over het aantal positieve tests van dit moment. Ook is er nog geen besluit genomen of er gerichte maatregelen genomen moeten worden, of dat strengere controles op de handhaving zouden volstaan.

Fors aantal besmettingen in één week

De positieve tests zijn niet zo hoog geweest sinds 14 mei. Het aantal besmettingen is in een week tijd verzevenvoudigd, dat is fors te noemen. Zo’n snelle stijging hebben we niet eerder meegemaakt. In de afgelopen week zijn er 16.153 bevestigde besmettingen gemeld. Voorheen waren dit er zo’n 5000 per week. De Jonge zegt dat de stijging van het aantal corona patiënten rapper stijgt dan werd verwacht. De kwetsbaarste mogen dan ingeënt zijn, een deel van hen kan nog steeds ernstig ziek worden omdat de prik misschien niet goed werkt. Jongeren hebben minder kans om in het ziekenhuis te belanden maar die kans is niet nul.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Clubs gesloten op eigen initiatief

Een paar clubs hebben zelf al de beslissing genomen en de knoop doorgehakt: zij sluiten. Op Twitter lieten zij weten het niet verantwoord te vinden om open te blijven. Het gaat om de Amsterdamse Club Nyx en Exit Café. Bon Bini in Veendam sluit ook de deuren. De eigenaren voelen zich verplicht om maatschappelijke verantwoording te nemen. In Sneek is men ook zeer bezorgd omdat in Club 1841 meerdere medewerkers besmet raakten na een uitgaansavond.

Maatregelen hopelijk voldoende

Het wachten is op meer nieuws dat vanmiddag of vanavond naar buiten zal worden gebracht. De samenleving is nog maar net op gang gekomen. Men hoopt op deze manier het virus op tijd in te dammen. Of deze maatregelen voldoende zullen zijn zal de aankomende tijd moeten blijken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.