Welk land gaat het EK winnen; Engeland, Italië, Spanje of toch Denemarken?

0 Shares

Nog maar vier landen kunnen het EK voetbal winnen! Van alle deelnemers maken alleen Engeland, Italië, Spanje en Denemarken nog kans op de prestigieuze prijs. Op zondag 11 juli weten we wie de winnaar is, maar de bookmakers hebben toch al zo’n vermoeden. In dit artikel zetten we de kansen van de halve finalisten voor je op een rij!

4. Denemarken

Denemarken is ongetwijfeld een van de meer verrassende halve finalisten van dit jaar. Het toernooi van de Denen begon met een enorm dieptepunt, toen voetballer Christian Eriksen tijdens de eerste wedstrijd tegen Finland een harstilstand kreeg. Gelukkig wist Eriksen het drama te overleven, en kwam Denemarken ook de groepsfase ternauwernood door. In de achtste finale werd Wales met 4-0 uitgeschakeld en met een 2-1 overwinning op Tsjechië staat Denemarken nu in de halve finale.

De vraag is nu hoe lang het Deense avontuur nog verder gaat. Op 7 juli spelen de Denen in de halve finale tegen Engeland, en de bookmakers verwachten dat dit zeer waarschijnlijk het eindstation voor Denemarken zal vormen. Denemarken wordt daarom als minste kanshebber voor de EK titel gezien.

Denemarken

3. Spanje

Een groot voetballand zoals Spanje maakt altijd een kans op titel van een toernooi, maar dit keer wordt Spanje niet als topfavoriet beschouwd. Tijdens de groepsfase speelde Spanje twee keer gelijk en ook in de achtste en kwart finale moesten de Spanjaarden verlengen. In de achtste finale wist Spanje uiteindelijk in de verlenging met 5-3 te winnen van Kroatië. In de kwart finale dreigde zelfs even een uitschakeling, want tijdens de penalty’s stond Spanje op een moment zelfs achter. Toch wist Spanje de penaltyreeks tegen Zwitserland te overleven, waardoor het land nog steeds in het toernooi zit.

Op 6 juli staat Spanje in de halve finale tegen Italië en bookmakers vinden het enigszins moeilijk om de favoriet van deze wedstrijd te voorspellen. Toch is de algemene verwachting dat Italië uiteindelijk zal winnen, waardoor Spanje nu niet als grote kanshebber voor de winst van het EK wordt beschouwd.

Spanje

2. Engeland

De Engelsen kennen tot zover een geweldig EK. Engeland werd groepswinnaar met zeven punten en schakelde in de achtste finale Duitsland uit. In de kwart finale werd vervolgens Oekraïne met 4-0 naar de slachtbank geleid. Tegenstanders hebben tijdens dit EK ook veel problemen gehad bij de goal van Engeland, want tot nu toe heeft nog geen enkel land tegen de Engelsen kunnen scoren. En zo kan je dus ook niet verliezen, en dat vergroot toch je kansen op een toernooi!

Op 7 juli staat Engeland in de halve finale tegen Denemarken. De bookmakers beschouwen Engeland als grote favoriet voor deze wedstrijd, waardoor er toch wordt gerekend op een plek in de finale. Engeland is daarmee een van de grote favorieten voor de EK titel, maar toch denken bookmakers dat één ander land nog meer kans maakt.

1. Italië

Italië maakt dit EK ook een goede indruk én is het enige overgebleven land dat geen puntenverlies heeft geleden Het land was met 9 punten de groepswinnaar en ging daarna ongestoord verder met winnen. In de achtste finale werd Oostenrijk in de verlenging naar huis gestuurd en daarna werd ook België in de kwartfinale opzij gezet. Het doelsaldo van Italië is ook indrukwekkend. De Italianen maakten in vijf wedstrijden maar liefst 11 goals, terwijl ze slechts 3 goals tegen kregen.

Op 6 juli staat Italië in de halve finale tegen Spanje. Hoewel dat bepaald geen makkelijk tegenstander is, verwachten bookmakers toch dat Italië gaat winnen. Daar houdt het voor Italië waarschijnlijk ook niet op, want de bookmakers geven Italië ook de meeste kans voor de winst in de finale. Italië is daarmee de grote favoriet.

Italië

Wie is volgens jou straks de winnaar van het EK? Denk jij het te weten? Als je een goed gevoel hebt over jouw vermoedens dan kan je overwegen een gokje te wagen. Via Bwin login kan je legaal wedden op allerlei sportwedstrijden.

Veel succes & veel plezier!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

243
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.