Presicce

Je krijgt 30.000 euro als je naar dit dorpje verhuist

0 Shares

Als je verhuisplannen hebt dan is dit artikel iets voor jou. Je kunt namelijk maar liefst 30K in het vooruitzicht zien als je besluit om naar het Italiaanse dorpje Presicce te verhuizen. Je kunt dan genieten van een pittoreske omgeving, waarin je de olijven zo uit de boom plukt. Er is verder vrijwel geen enkele levende ziel te bekennen, dus als je op je privacy bent gesteld dan is dit zeker een aanrader.

Italiaanse platteland

Dorpjes op het Italiaanse platteland hebben al jaren te maken met leegloop. Door de vergrijzing dunt de bevolking in een flink aantal dorpjes uit, en veel jongeren zoeken hun toekomst in de grotere steden. Het dorpje Presicce wilt nieuwe bewoners lokken met een dikke zak geld, dat zien we in Amsterdam niet snel gebeuren. Nieuwe bewoners kunnen ruim 30.000 euro in hun zak stoppen.

Het dorpje telt maar 5000 inwoners, en dat wordt elk jaar minder. Er staan huizen te koop die je al voor 25.000 euro kunt kopen, mits ze zijn gebouwd voor 1991. Je kunt de overige 5000 euro dan gebruiken voor het kopen van een paar kippen, of een e-bike waarmee je elke ochtend boodschappen kunt doen. De voorwaarde is dat je jezelf er vestigt, dus je mag er niet alleen maar vakantie vieren.

Bekijk ook:
De beste tips voor het aankleden van je interieur

Italië dorpje

Wonen in een slaperig Italiaans dorpje

De woningen die te koop zijn worden vaak achtergelaten door oud-bewoners van het dorpje. Zij zoeken een spannender leven in andere woonplaatsen. De gemeente wil dat deze verlaten huizen nieuwe bewoners krijgen, maar niet iedereen raakt meteen overtuigd om er te gaan wonen, dus biedt een flinke zak geld uitkomst. Zij vinden dat een dorp met een rijke historische waarde niet leeg mag staan, dus trekken ze de portemonnee.

Presicce ligt in het meest zuidelijke puntje van Italië, in de hak van de laars, om het zo maar te omschrijven. Je kunt dus genieten van een mooie omgeving dat omringd is door water. Dus als je het Nederlandse klimaat helemaal zat bent, of überhaupt het gehaaste leven in dit kikkerlandje zat bent dan is dit je kans om te emigreren naar een rustieke en warme omgeving.

presicce

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

274
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.