Deze grappige opblaasbare e-bike neem je overal mee naa 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze grappige opblaasbare e-bike neem je overal mee naa

Opzoek naar een e-bike die je gemakkelijk en overal mee naartoe kunt nemen? Binnenkort wordt het de realiteit. Japanse onderzoekers hebben namelijk een opblaasbare e-bike ontwikkeld die maar 5,5 kilo weegt en in een rugzak past.

De opblaasbare e-bike draagt de naam Poimo (POrtable and Inflatable MObility) met zich mee en is van klein formaat. De e-bike beschikt over een frame die is gemaakt van synthetische rubber en is hierdoor eenvoudig op te vouwen tot een klein pakketje. Ook is de Poimo binnen een minuut opgeblazen.

Grappig maar lomp ontwerp

De fiets is geschikt voor één persoon, de onderzoekers hebben de Poimo door meerdere mensen laten testen in Japan. Reacties hierop waren positief, zo rijdt de e-bike stabiel en vonden de gebruikers het leuk om erop te rijden. Toch ziet het ontwerp er wel een beetje lomp uit en is het maar de vraag of het een e-bike of e-scooter zal doen vervangen.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Niet toegestaan op de Nederlandse wegen

De actieradius en maximum snelheid van de e-bike zijn nog niet niet bekend. Toch lijkt het erop dat de Poimo niet zo makkelijk in Nederland de weg op mag zoals een e-bike. Het voertuig beschikt namelijk niet over trapondersteuning maar over een elektrische gashendel, net zoals bij brommers. Daarnaast is de Nederlandse wetgeving ook voorzichtig op het gebied van toelating van elektrische voertuigen sinds het incident met een Swift in Oss in 2018.

De Poimo is nog in ontwikkelfase, het is nog niet bekend wanneer het voertuig op de Japanse markt komt.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.