Rijkswaterstaat waarschuwt voor files tijdens WK 2022
Saved Read later
Deel dit bericht

Rijkswaterstaat waarschuwt op maandag voor vroege files en dit is de reden

Als Nederlander heb je regelmatig te maken met files. Ons land staat er bijna bekend om. De deuren van thuiskantoren blijven steeds vaker dicht en werknemers duiken massaal de weg op. Op maandag waarschuwt Rijkswaterstaat echter voor éxtra vroege files.

En nee, dat heeft niets met de verwachte weersomstandigheden te maken. Het Nederlands Elftal trapt om 17:00 af en daarom zijn de verwachtingen dat dit voor verkeersopstoppingen gaat zorgen.

Vroeg de weg op

Normaal gesproken begint de traditionele avondspits tussen 17:00 en 17:30 ’s middags. Werkend Nederland vertrekt rond deze tijd massaal naar huis en dat kan – in combinatie met incidenten en wegwerkzaamheden – zorgen voor files. Op maandagochtend waarschuwt Rijkswaterstaat echter voor eerdere files. “We verwachten rond 15:00 de eerste files”.

Dit zou met de aftrap van de Oranjeleeuwen – onder leiding van Louis van Gaal – in Qatar te maken hebben. De wedstrijd tegen Senegal begint al om 17:00 en veel Nederlanders willen voorkomen dat zij dit moment missen. De files zouden vooral rond de grootste steden worden verwacht.

Rijkswaterstaat adviseert

Niet alleen op de eerste speeldag van Oranje waarschuwt Rijkswaterstaat voor verkeersopstoppingen. Ook op andere speeldagen zou er drukte worden verwacht op de Nederlandse wegen. Zo blijft de vaste speeltijd van het Nederlands Elftal tussen 16:00 en 17:00, lokale tijd.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Rijkswaterstaat adviseert om de recente verkeersdrukte in de gaten te blijven houden en de reis naar huis goed te plannen. En heb je thuiswerkmogelijkheden? Dan is dat het beste advies om te volgen.

Kritiek op WK 2022

Het WK 2022, in Qatar, heeft de afgelopen maanden veel kritiek gekregen. Dit had vooral te maken met de slechte werkomstandigheden tijdens de bouw van de stadions in Qatar. Veel werkmigranten kwamen hierbij om het leven.

Ondanks de grote kritiek geven toch veel Nederlanders aan het Wereldkampioenschap Voetbal niet te willen missen en hebben besloten om tóch te gaan kijken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.