Hier staat het duurste huis ter wereld 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hier staat het duurste huis ter wereld

Van kasteel tot klooster en van woonwagenkamp tot asielzoekerscentrum. Mensen wonen op de meest bijzondere plekken in de wereld. In dure huizen of juist op een iets goedkopere manier. Maar met zoveel dure huizen in de wereld, zijn wij toch wel benieuwd geworden wat nou eigenlijk het duurste huis is in de wereld, waar staat dit huis en wat mag het kosten? We gingen voor je op onderzoek uit.

Ontzettend veel dure paleisjes

Er zijn in de wereld ontzettend veel dure huizen te vinden. Stuk voor stuk zijn deze huizen echte pareltjes en daardoor is het lastig om te bepalen wat nou eigenlijk het duurste huis ter wereld is. Daarnaast is het lastig om in te schatten, omdat lang niet alle huizen ter wereld tegelijkertijd te koop staan. Maar toch lijkt het erop dat we het duurste huis ter wereld hebben kunnen vinden. Het gaat om een luxueuze villa in Hongkong, in de wijk The Peak. Omgerekend naar euro’s betaal je zo’n 681.000 euro per vierkante meter. 

Maar wat is het duurste huis van Nederland?

Natuurlijk is het ook ontzettend interessant om te kijken wat het duurste huis van Nederland is. En ook daar hebben we dan even wat onderzoek naar gedaan. Het gaat hierbij niet om zomaar een huis ergens in een doorsnee straat. In Nederland staat Landgoed de Wielewaal, in de buurt van Eindhoven als nummer één op de lijst. Helaas is de exacte vraagprijs van het landgoed nooit bekend gemaakt, maar het zou gaan om een bedrag met zeven nullen. 

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

 

Hoe duur is het duurste huis ter wereld?

We gaven het net al even aan. Zo’n 681.000 euro per vierkante meter. Maar dan is het natuurlijk ook van belang om te weten hoeveel vierkante meter groot het huis is. Het huis in Hongkong is 575 vierkante meter groot. En komt daardoor op een bedrag van 392 miljoen euro uit. Wat wel het benoemen waard is, is dat ditzelfde huis in 2014 werd verkocht aan het management van Chuang’s Consortium International voor nog geen 16 miljoen euro. Als dat geen keiharde winst is, dan weten wij het ook niet meer.

Nog veel meer dure huizen

Vastgoed is natuurlijk sinds jaar en dag iets wat voornamelijk door de elite wordt gebruikt om te investeren en geld te verdienen. Veel artiesten, acteurs, sporters en andere invloedrijke mensen wonen in de duurste villa’s. In Hollywood en haar omgeving zijn dan ook de meeste dure huizen te vinden, maar toch kan de Amerikaanse plaats in dit geval niet meestrijden om de titel van duurste huis. 

Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

Nu de economie in China en Hongkong steeds meer aantrekt zullen er in deze landen ook steeds meer dure huizen gebouwd gaan worden, ondanks het feit dat de normale burger juist vraagt om betaalbare huisvesting. Zo’n twintig procent van de inwoners van Hongkong verdient te weinig om een koopwoning te kunnen veroorloven, en huurhuizen zijn mondjesmaat te verkrijgen.

Helaas heeft veilinghuis Christie's de foto's van het paleisje offline gehaald en om deze reden kunnen we deze dan ook niet met jullie delen. Maar een prachtige woning is het zeker!

Meer zoals dit? Lees dan ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.