Duurste films ooit gemaakt
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 duurste films ooit gemaakt!

Er zijn in de loop van de jaren heel veel kaskrakers uitgebracht die een aardig zakcentje gekost hebben. Maar ook al zijn deze films behoorlijk duur geweest, houdt dat niet in dat het ook een succes werd. Wij hebben de tien duurste films die ooit gemaakt zijn voor je op een rijtje gezet.

10 duurste films

10. Star Wars: The Last Jedi

Star Wars Episode VIII: The Last Jedi is de achtste Star Wars film die uitkwam in 2017. De film speelt verder in op het verhaal dat de Force Awakens begon. Het maken van deze film kostte maar liefst 224 miljoen euro. Het was de grote box office knaller van 2017 en heeft dat geld dus ook ruimschoots weer terugverdiend.

9. Batman v Superman: Dawn of Justice

DC Comics wilde met deze film zijn eigen tegenhanger van het Marvel Cinematic Universe. Het maken van de film kostte 225 miljoen euro en DC Comics had gehoopt dat de film een miljard zou opbrengen, maar dat viel nog aardig tegen. De film bracht ‘’slechts’’ 873 miljoen op.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

8. John Carter

Wall-E regisseur Andrew Stanton wilde de overstap maken van animatie naar speelfilms. Hij koos ervoor dit te doen met John Carter van Mars. De film was echter niet het denderende succes waar hij op gehoopt had. Het maken van de film kostte 226 miljoen euro, maar leverde maar net iets meer dan dat op.

7. Solo: A Star Wars Story

Een Star Wars prequel over de jongere jaren van Han Solo had alle ingrediënten om een succes te worden. Maar door ongelukkige casting en het ontslaan van de regisseurs tijdens het filmen was het het allemaal nét niet. Best teleurstellend aangezien het maken van de film 238 miljoen euro kostte.

6. Justice Leauge

De verwachtingen voor Justice League waren hooggespannen. Het zou hét antwoord op Marvels Avengers moeten worden. Maar door verschillende redenen, waaronder het afhaken van regisseur Zack Snyder, werd het niet het daverende succes waarop gerekend werd. Met een opbrengst van 660 miljoen eindigt de film op de 118e plek. Minstens 100 plekken lager dan waarop gehoopt werd. De film maken kostte 257 miljoen euro.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

5. Pirates of the Caribbean: At World’s End

Nadat Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl een doorslaand succes bleek te zijn kwamen er gelijk nog twee volgden. At world’s end kostte maar liefst 257 miljoen euro. Maar het is zelfs niet eens de duurste Pirates of the Caribbean ooit gemaakt.

4. Avengers: Infinity War

Het feit dat er zoveel beroemde mensen in deze film zitten draagt zeker bij aan het bedrag van 271 miljoen euro. Al die salarissen hebben een flinke hap in het budget gehakt.

3. Avengers: Endgame

Zelfs met een kostenplaatje van 304 miljoen euro is dit niet de duurste Avengers film die er is gemaakt. Maar met het epische einde is deze film wel hard op weg om één van de grootste kassa successen ooit te worden.

2. Avengers: Age of Ultron

Age of Ultron kostte meer dan de andere Avengers films. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat er op zoveel verschillende plekken is gefilmd, bijvoorbeeld Italië, Zuid-Korea en Engeland. De film kostte maar liefst 313 miljoen euro.

1. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Op nummer één de vierde Pirates of the Caribbean film. Met een waanzinnig bedrag van 324,5 miljoen euro is dit de allerduurste film ooit gemaakt. Het bracht ook maar liefst 1,04 miljard op en was dus uiteindelijk de uitgave meer dan waard.

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.