Zelf je huis verven als een echte professional 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zelf je huis verven als een echte professional

De witte muren in je woonkamer zijn niet meer wit, je kunt het mintgroen dat jaren geleden nog zo’n goed idee leek nu echt niet meer zien, of je wilt met kleuren gewoon eens een andere sfeer creëren in je huis. Dan zit er maar één ding op: verven. Je kunt er natuurlijk voor kiezen een schilder in te schakelen, maar je kunt het net zo gemakkelijk zelf doen. Zo bespaar je geld, heb je geen werklieden over de vloer, en je kunt jezelf na afloop een groot schouderklopje geven.

Een goede basis

Bereid je goed voor zodat je zelf heel duidelijk weet wat het plan is. Wil je alles neutraal wit houden, of ga je voor een mooie kleur? En wil je die kleur op één muur, of gelijk de hele kamer? Als je een kleur wilt, probeer het dan goed voor je te zien en haal testers of kleurstalen bij de bouwmarkt. Bepaal vervolgens de oppervlakte van de muren die je gaat verven. Zodra je weet welke kleur je wilt gaan gebruiken en wat de muuroppervlakte is, is het tijd om verfspullen te gaan kopen. Kies altijd voor goede materialen. Met goede verf en de juiste rollers en kwasten zul je merken dat het verven gemakkelijk en snel zal gaan. Koop geen willekeurige roller, maar neem een roller die geschikt is voor de ondergrond die je gaat verven. Een goede roller pluist niet, en bij een goede kwast vallen de haren er niet bij iedere verfstreek uit – dat bespaart je veel ergernis. Je kunt een verfzeil gebruiken om je vloeren schoon te houden, en vergeet ook vooral de afplaktape niet. Goede afplaktape zorgt vooral bij gekleurde verf voor strakke randen, zo ziet jouw schilderwerk er straks extra professioneel uit.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Veilig aan de slag

Om overal zonder problemen bij te kunnen is het handig om gebruik te maken van een stabiele kamersteiger. Zo’n kamersteiger is ideaal voor binnenshuis, hij is heel gemakkelijk te verplaatsten, en als je kiest voor een smalle kamersteiger past hij zelfs in de kleinste doorgangen en trapgaten. Naast het feit dat een kamersteiger ontzettend handig is, biedt het ook nog eens een heel veilige manier van werken. Laat je niet meer weerhouden, steek je handen uit de mouwen en verf jouw huis helemaal zelf!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.