Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld

Kunst je houd er van of je verafschuwd het maar een ding is zeker er hangt een prijskaartje aan. Nu is niet alle kunst gelijk miljoenen waard dus laat je kwast nog maar even liggen. Kunst is zo veel waard als de gek er voor geeft zegt men wel eens, maar voor de volgende kunstwerken staat een ding vast: ze zijn super duur. Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld!

Wasserschlangen II – Gustav Klimt

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 15

Dit schilderij draagt de naam water serpents en er zit goud in verwerkt. Ooit het eigendom van een Weense zijden fabriek eigenaar, afgepakt door de Nazi's en uiteindelijk het eigendom van Gustav Ucicky een bastaard zoon van Gustav Klimt. Verkocht aan Dmitry Rybolovlev voor € 155 miljoen.

Nu Couche – Amedeo Modigliani

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 16

Voor het eerst was dit werk te zien in 1917. Na enkele uren greep de Franse politie echter in, het werk was te obsceen. Naakt dat kon in 1917 natuurlijk niet, maar de meningen over dit werk zijn in de loop der jaren verandert. Neem de Chinese miljardair Liu Yiqian, deze man moet wel van mening zijn geweest dat het een prachtwerk was want hij kocht het schilderij voor € 155 miljoen in 2015.

Les Femmes d'Alger (versie 0) – Pablo Picasso

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 17

Dit unieke kunstwerk is in 2015 gekocht door de koninklijke familie van Quatar. Het werk is een van de stukken uit een 15-delige collectie in het bezit van de familie Ganz. Het werk beeld Algerijnse concubines uit in een harem. Ze roken met een waterpijp hasj of opium. Deze versie is het meesterwerk van de serie. Christie's noemde het zelfs een fenomeen met een verwijzing naar kubisme, een antwoort op Delacroix's werk met een echo van Matisse. De prijs? € 163 miljoen!

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Mearten Soolmans en Oopjen Coppit – Rembrandt van Rijn

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 18

Het was 1634 en Soolmans en Coppit traden in het huwelijk. Een mooie gelegenheid voor een schilderij, een Rembrandt van Rijn om precies te zijn. Dit zijn waarschijnlijk zijn eerste volle lengte portretten. Je kunt het zien in het Rijksmuseum of het Louvre, deze musea hebben samen het eigendom over de werken. Ze behoorden eerst toe aan de Rothschild familie en de werken worden altijd samen ten toon gesteld. De prijs € 164 miljoen, eigenlijk een koopje omdat het een twee luik is en je dus eigenlijk twee schilderijen koopt.

No 6 – Violet Green and Red – Mark Rothko

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 19

In 1951 schilderde de beroemde Russisch-Amerikaanse Mark Rothko dit werk. De naam verklapt al wat je ziet op het doek, niet heel bijzonder natuurlijk maar wel een duur kunstwerk. Het werk is gekocht voor € 169 miljoen door Dmitry Ryboloblev. Vele waren van mening dat het overprijst was en enkele rechtszaken volgde. De waarde zou slechts de helft zijn, nog steeds een dikke € 84 miljoen dus.

Nummer 17a – Jackson Pollock

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 20

Jackson Pollock is een van de meest beroemde expressionisten geen wonder dat zijn werk veel geld waard is. Nummer 17a was onderdeel van een deal tussen de David Geffen Foundation en Kenneth Griffin. De deal in totaal had een prijskaartje van € 456 miljoen. Nummer 17a daar is € 166 miljoen voor betaald.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

The card players – Paul Cezanne

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 21

Op het hoogte punt van zijn carriere schilderde Paul Cezanne de kaartspelers. In 2011 kocht de koninklijke familie van Qatar het werk voor ergens tussen de € 228 en € 274 miljoen. Gelukkig zijn er in totaal vier werken dus je kunt de kaartspelers nog zien. Te vinden in the Metropolitan Museum of Art, the Musée d’Orsay, the Courtauld en the Barnes Foundation.

Nafea Faa Ipoipo – Paul Gauguin

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 22

In 1892 maakte Paul Gauguin dit werk in de tijd van het post-impressionistme dus. Het werk laat twee vrouwen zien uit Tahiti waar Gauguin enige tijd verbleef. Ook dit werk is verkocht aan de koninklijke familie van Quatar voor rond de € 274 miljoen in 2014.

Interchange – Willem de Kooning

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 23

Dit werk geschilderd door de Kooning was een van de eerste abstracte landschappen. In september 2015 verkocht aan Kenneth Griffin voor € 274 miljoen. Griffin kocht naast dit werk ook nog een Jackson Pollock en zoals je al begrijpt zit daar ook wel een redelijk prijskaartje aan. Liefde voor kunst, het kost je miljoenen!

Salvator Mundi – Leonardo da Vinci (of een student van hem)

Dit zijn de duurste schilderijen ter wereld 24

Dit werk gemaakt ergens in de 16e-eeuw is vaak bekeken op de authenticiteit. Niemand weet eigenlijk zeker of het werk van da Vinci is of van een van zijn studenten. In 2017 kocht Mohammed bin Salman Al Saud, de kroonprins van Saoedi Arabië het werk. We hopen dat het van da Vinci is voor de man want hij kocht het voor maar liefst € 411 miljoen. Dit werk is daarmee het duurste schilderij ter wereld! De intentie was het schilderij te hangen in het Louvre Abu Dhabi, daar is het nooit terecht gekomen. De geruchten zijn dat het werk op een van de prins zijn jachten hangt. Leuk voor als hij samen met vrienden een stukje gaat varen. Het toekomstige Al Ula cultural center is waarschijnlijk de eindbestemming voor het werk. Hopen dus dat die jacht niet ineens zinkt.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.