Disney bouwt een Disneydorp waar je kunt wonen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Disney bouwt een Disneydorp waar je kunt wonen

Als je altijd al in een dorp hebt willen wonen waar je Disney kunt ruiken, voelen en ademen dan is dit je kans. Het concern gaat namelijk een dorp bouwen dat ‘volgens de waarden van Disney' wordt ingevuld. We weten niet of ze er een hond als sheriff hebben, maar het concept is leuk, dus duiken we eventjes in de plannen.

A storyliving by Disney

‘A storyliving by Disney' is de slogan dat bij het project hoort. Het dorp gaat Catino heten en wordt gebouwd in Rancho City in Californië. Volgens de ontwikkelaars moet het project ‘een levend schilderij' worden, dat de kleuren groen, rood, geel en blauw als basiskleuren heeft, daarnaast zal er ook een beetje cacaokleur tegenaan worden gegooid. Je zal dus het idee krijgen dat je in een Disneyfilm woont.

Het dorp wordt gebouwd in Coachella Valley, bekend van het wereldberoemde gelijknamige festival. De studio heeft de opdracht om een concept te ontwikkelen waarin het gevoel van ‘blijf dromen en blijf doorgaan' moet worden opgeroepen. Het gebied zal een natuurlijke Disney-oase worden, met een groot meer in het midden. Dat is eens wat anders dan een film van Disney.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Je kunt nu dus voor de rest van je leven in een sprookje leven. Voor liefhebbers van Disney is dit de uitgelezen kans om deel uit te maken van het Disney-universum, maar er zal waarschijnlijk diep in de buidel getast moeten worden om een woning te kunnen kopen in het dorp. De ontwikkelaars beloven dat het moraal van Disney als leidraad wordt gebruikt tijdens het ontwikkelen van Catino.

Familiehuizen en appartementen

Er wordt verwacht dat er een hoop geld neergeteld moet worden om te kunnen wonen in het Disneydorp. Het is de bedoeling dat er een hoop verschillende woningen komen, van familiehuizen tot appartementen. Er wordt ook speciaal gekeken naar een wooncomplex voor mensen vanaf 55 jaar. Het dorp moet alles hebben wat het leven voor de bewoner comfortabel maakt. Dus als je nooit wilde vertrekken uit Disneyland, dan is dit je kans.

Bekijk ook:
Vloerrobots: De slimme manier voor moeiteloos onderhoud

Er komt een hotel, want er zal een hoop toerisme zijn. Maar ook winkels, recreatie en plekken waar het volk vermaakt kan worden, zoals bioscopen, theaters en sportvelden. In het midden van het dorp komt een strandpark van 95.000 vierkante meter. Disney wilt de eerste huizen in 2024 gaan verkopen. De prijzen van de optrekjes zijn helaas nog niet bekend.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.