robotstofzuiger
Wat zijn de voor- en nadelen van een robotstofzuiger
Saved Read later
Deel dit bericht

De voor- en nadelen van een robotstofzuiger

De robotstofzuiger wordt steeds populairder en vindt een weg naar heel veel huishoudens. Je moet alleen niet denken dat je met een robotstofzuiger nooit meer zelf hoeft te stofzuigen, want dan kom je van een koude kermis thuis. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van zo’n ding? En de nadelen wil je natuurlijk ook weten. Is het voor luie mensen of is het gewoon erg handig om te hebben?

Voordelen van een robotstofzuiger

  • Het bespaart tijd: We zijn tegenwoordig heel erg druk, waardoor het huishouden er weleens bij in schiet. Hoe fijn is het dan dat je even gauw die robotstofzuiger aan kunt zetten? Op die manier wordt er in ieder geval nog iets gedaan…
  • De robotstofzuiger komt onder de meubels: Op plekken waar jij zelf niet zo goed bij kunt, komt de robotstofzuiger wel. Helemaal fijn als jij zelf lichamelijke klachten ervaart, waardoor je niet goed door de knieën kunt of iets dergelijks.
  • Programmeer je robotstofzuiger: Op die manier kun je ’m zo instellen dat ie gaat stofzuigen als jij er niet bent. Hoe fijn is het om in een schoon huis thuis te komen? Er zijn ook een paar slimme soorten die je kunt bedienen via een app, zodat je het vanaf je werk kunt bedienen. Erg handig als je ‘m vergeten bent om in te stellen in de ochtend.
  • Ideaal bij haren van huisdieren: Als jij een huisdier hebt die erg verhaart, wil je natuurlijk niet steeds gaan stofzuigen. Een robotstofzuiger is dan erg fijn, zodat je altijd een haar vrije vloer hebt. Je hebt speciale robotstofzuigers voor dieren haren. En oke, stiekem hoop je natuurlijk dat je kat erop gaat zitten zodat je een grappig filmpje kunt maken voor Lachen om Home Video’s. Snap ik.
  • Goed voor de gezondheid: een stofvrij huis is natuurlijk beter voor de gezondheid dan een huis met stof. Een robotstofzuiger zet je snel even aan, zodat jij je kunt focussen op andere belangrijke taken. Een boek lezen bijvoorbeeld.
Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Bekijk hier een overzicht van de beste robotstofzuigers.

Nadelen van een robotstofzuiger

  • Maakt minder goed schoon: Een robotstofzuiger maakt natuurlijk minder grondig schoon dan jij zou doen met een normale stofzuiger. Dit komt omdat een draadloze stofzuiger minder zuigkracht heeft dan een stofzuiger met stekker. Je ontkomt dus niet aan een wekelijkse goede schoonmaak.
  • Werkt alleen gelijkvloers: De robotstofzuiger kan niet over een drempeltje of iets dergelijks. Het werkt alleen in een ruimte zonder obstakels. Dus jammer de bammer, het gaat niet vanzelf het hele huis door.
  • Meubels kunnen beschadigen: Het kan voorkomen dat de robotstofzuiger tegen een meubel aankomt, waardoor het beschadigd.
  • Herkent geen vieze plekken: Heb jij de robotstofzuiger zo ingesteld dat ie gaat zuigen als jij er niet bent? Dan is het niet te hopen dat er ergens een vieze plek ligt, want de robotstofzuiger gaat erdoorheen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij jouw huisdier zijn behoefte ergens doet… wil je niet.
  • Een klein stofreservoir: De robotstofzuiger heeft een klein stofreservoir, dus is het belangrijk dat je deze na elke zuigbeurt leegt en schoonmaakt.
Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Zoals je ziet kan een robotstofzuiger erg handig zijn voor erbij, maar het neemt niet de volledige taak uit handen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Tiffany van der Wal

Mijn naam is Tiffany Blom, moeder van 2 kids: een jongen (2014) en een meisje (2018). Hobby's zijn wandelen, lezen, schrijven, en uitjes met het gezin.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.