robuuste interieur
Saved Read later
Deel dit bericht

Hout en stenen: het robuuste interieur komt terug in 2022

Een huis met een interieur dat een robuuste uitstraling heeft zorgt ervoor dat mensen tot rust komen. Hout, stenen en verschillende tinten bruin en groen zorgen voor een rustieke sfeer waar mensen heerlijk tot rust kunnen komen na een drukke dag. Dit is de reden waarom het robuuste interieur in 2022 weer helemaal terug gaat komen.

Hout en steen in het robuuste interieur

Het zijn vooral hout en steen wat we terug gaan zien. Houten meubels in combinatie met een grove stenen muur geven een platteland look waar mensen even kunnen ontsnappen aan hun drukke bestaan. Het is vooral de eenvoud wat rust uitstraalt. Meubels met een grove, soms industriële look, in combinatie met accessoires in de juiste kleurtinten, geven de ruimte een overzichtelijk en rustieke sfeer. Neem de tijd voor het kiezen van de juiste meubels. Het is ook verstandig om de maten van de ruimte mee te nemen als je gaat shoppen, zo kom je minder snel voor verrassingen te staan.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Accessoires voor een robuuste uitstraling

Less is more. Accessoires in het robuuste interieur kunnen een verrijking zijn, maar je moet ook verstandig zijn met het uitkiezen van deze kleine toevoegingen. In een ruimte dat rust uitstraalt moet je het simpel houden. Denk bij een robuuste uitstraling aan houten potten in een kast en kussens die de bank net dat beetje extra geven. Als de muur een donkergroene tint heeft, en de bank een bruine tint, dan is een lichtgroen kussen bijvoorbeeld een extra toevoeging aan de kleuren in die hoek. Zo werkt het ook met kleine toevoegingen aan elke meubel in die ruimte.

Lees ook: Beige Homage; Scandinavisch design met een nieuwe twist

Verlichting in het robuuste interieur

De juiste verlichting is ook essentieel voor de uitstraling van een ruimte. Kies je voor een staande lamp? Of juist voor een hanglamp? Dit zijn factoren die je mee moet nemen als je kiest voor het indelen van, bijvoorbeeld, je woonkamer. Ook de juiste hoek voor het plaatsen van verlichting is belangrijk. Het is de bedoeling dat de sobere en stoere inrichting door verlichting wordt geaccentueerd.

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Verouderde uitstraling

Meubels met een doorleefde uitstraling, in combinatie met de juiste kleuren, accessoires en verlichting zorgen voor de sfeer van het robuuste interieur waarnaar je op zoek bent. Die doorleefde sfeer gaat dit jaar helemaal terugkomen. Ruwe materialen zoals hout, wol en natuursteen gaan prima samen in dit interieur. In ons gehaaste leven is het heerlijk thuiskomen in een huis met een minimalistische, maar grove indeling.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.