kamperen
Saved Read later
Deel dit bericht

Kamperen: de nieuwe trend voor een actieve vakantie

Na al dat binnen zitten willen we erop uit. Eindelijk weer vakantie. Kamperen gaat de nieuwe trend worden voor een actieve vakantie. Lekker de natuur in, kampvuurtje stoken en een paar weken betalen om te kunnen leven als een zwerver. Heerlijk! Maar wat heb je nodig voor een kampeervakantie? Wij zochten het uit.

Kamperen in de vrije natuur

Je kunt je tent op een camping plaatsen, maar dan heb je te maken met ongedierte op slippers die met een samengeknepen kont en een toiletrol in hun hand je uitzicht verpesten. Nee, wij willen (over)leven tussen respectabel ongedierte, in de vrije natuur. Je behoefte doen tussen brandnetels en dennentakken, dat is pas kamperen! Een camping is voor mietjes. Maar goed, we hebben geen training van het korps commandotroepen gehad, dus we hebben wel wat basismateriaal nodig om fatsoenlijk te kunnen eten en slapen. En dat kopen we in een winkel.

Een goede tent

Je hebt uiteraard een tent nodig. Je zit niet te wachten op hemelse urine terwijl je tussen de uilen een uiltje knapt. Een fatsoenlijke tent zorgt ervoor dat je uitgerust een kopje koffie kan zetten op het smeulende vuurtje buiten. Je kunt kiezen voor een eenpersoons tent, maar als je liever tussen je snurkende en ruftende collega-kampeerders wilt liggen dan zijn er ook tenten voor meerdere personen verkrijgbaar. Er zit vaak een muskietennet in verwerkt, maar als je de de plaatselijke muskieten populatie wilt voorzien van voedsel dan kun je ze ook kopen zonder net.

Attributen voor kamperen

Je kunt je achterwerk afvegen met een stuk boomschors of met een rol toiletpapier, het is maar hoe primitief je het zelf wilt hebben. Wij gaan in het midden zitten, want nogmaals, we zijn geen getrainde commando's. We hebben dus slaapzakken nodig, zo lig je lekker warm in het donkere bos. Aluminium kopjes voor soep en thee of koffie, want dit uit de schedel van een edelhert drinken is ook weer een beetje over the top. Een zakmes, aansteker zijn handig. Een gaskooktoestel ook, voor als je het roosteren van kippensoep op een kampvuur maar niet wilt lukken.

Outdoor Kleding

Je gaat niet in een hawaï shirt en een paar spongebob sloffen de vrije natuur in. Dat kun je de plaatselijke flora en fauna niet aandoen. Buiten dat om kan het koud zijn s'nachts dus is het verstandig om de juiste kleding mee te nemen. Een warme jas, extra sokken en andere outdoor-kleding zullen je comfortabel warm houden tijdens je kampeertrip. Vergeet uiteraard geen eten en drinken mee te nemen. Je kunt proberen te jagen op eekhoorns en vogels, maar die kennen het bos beter dan jij en voor de laatste keer; je bent geen commando. Dus pak je biezen en vertrek de wijde wereld in, het behang op de muren heb je de afgelopen jaren al veel te vaak gezien.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.