De containerwoning het huis van de toekomst? 12
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

De containerwoning het huis van de toekomst?

Containerwoningen we zien ze overal opduiken. Voor studenten, voor immigranten en als vakantiewoningen. De containerwoning is hip, goedkoop en de ‘bouw' duurt in tegenstelling tot het bouwen van een normale of prefab woning kort.

Je zou misschien denken dat een containerwoning een verschrikkelijke plek is om te wonen echter het hoeft zeker geen lange ‘woondoos' te zijn. Containerwoningen zijn er in allerlei soorten en maten van klein tot groot. Sommige hebben zelfs meerdere verdiepingen en qua uiterlijk doen ze niet af aan een moderne villa.

Een goedkope oplossing voor het woningtekort

De containerwoning is een goedkope oplossing voor het woningtekort. Ze zijn snel te fabriceren en de plaatsing duurt maar kort. Vooral voor starters kan het een uitkomst zijn, een hypotheek krijgen is tegenwoordig lastig (je hebt veel spaargeld nodig) en een gewoon huis kost al snel tussen de 150.000 en 200.000 euro. Wil je een huis met een tuin dan komt er al snel 100.000 euro bovenop. Het spaargeld voor je hypotheek moet vaak minimaal 10% zijn dat is dan toch al snel 10.000 tot 25.000 euro, voor de starter een hoop geld.

Veel starters zoeken daarom hun heil op de overvolle huurmarkt. Hier stijgen de prijzen echter ook elk jaar weer en huren is vaak (zeker op termijn) duurder dan kopen. De maandelijkse lasten voor de hypotheek zijn vaak lager dan de huurprijs van een gelijkwaardige woning. We willen toch allemaal graag een huis waar we ons thuis voelen en goedkope woningen bevinden zich vaak in wijken waar we om tal van redenen niet graag wonen, vooral in de steden. Buiten de stad wonen is vaak wat goedkoper maar dan heb je toch al snel te maken met een lange reistijd naar het werk. Een containerwoning is dan misschien helemaal nog niet zo een slecht idee.

Bekijk ook:
De ontwikkeling van de huizenmarkt door de jaren heen

Nederland vs België

Hoewel in Nederland de containerwoning vaak als noodoplossing dient, in België komen ze tegenwoordig als meer permanente oplossingen op de markt. Zeker in de volle studentensteden duiken ze op, soms in de stad zelf en soms net daarbuiten. Als vakantiewoning zien we ze werkelijk overal, niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten.

Containerwoningen in beeld

Om je een idee te geven van hoe zo een woning er uit kan zien kan je de video hieronder bekijken. Zo kun je een idee krijgen van wat het nu precies is om in een container te wonen.

Wat ons betreft zitten er woningen tussen waar we zo in zouden trekken. Hierboven kun je er een paar bewonderen.

Poll Zou je overwegen in een containerwoning te wonen?

Ja, zeker wel!38.9%
Misschien, als het goed ontworpen is27.8%
Nee, dat is niets voor mij33.3%
📊 Bekijk resultaten
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

One Comment

  1. Pena Roca toni Reply

    Hallo ik wil wooncontiener mijn maat is 4.30 breed 7m lang 72m2 twee verdiepingen met puntdak hoogte weet ik niet. Binnen alles afgewerkt met keuken badkamer living airco. En de gevel met baksteen of gripi. Oferte voor dat. En en oferte zonder puntdak. Aub

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.