Hoe kom ik ’s ochtends beter mijn bed uit? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe kom ik ’s ochtends beter mijn bed uit?

Ieder persoon reageert er anders op. We hebben het hier over de wekker. Sommigen onder ons staan vol enthousiasme op als de wekker gaat en anderen snooze minimaal vijf keer. Hoe komt dit toch? Het heeft te maken met hoe jij tegenover de dag aankijkt. Heb je er zin in of kijk je er tegenop?

Er zijn verschillende redenen om gemakkelijk je bed uit te komen. De belangrijkste redenen hier zijn:

  • Je gaat die dag wat leuks ondernemen.
  • Je hebt een leuke baan.
  • Je zit goed in je vel.
  • Je hebt discipline.

Daartegenover staat dat er ook genoeg redenen zijn waardoor je in je bed wilt blijven liggen, zoals:

  • Een slaaptekort.
  • Gebrek aan motivatie.
  • Het hebben van veel stress en geen leuke baan.
  • Het niet lekker in je vel zitten.

Het zijn van die situaties dat je het liefst je ogen sluit en weer onder de warme dekens kruipt. Maar wat je hiermee doet is onbewust een gewoonte creëren. Je creëert namelijk de gewoonte dat het oke is om te blijven liggen als de wekker gaat. Als je een dag vrij bent dan is het niet zo’n probleem, maar als je allerlei verplichtingen hebt dan wel. Het gevolg is dat je veel te laat uit bed gaat en de dag al met stress begint. Dit heeft een direct en negatief effect op de rest van de dag. Andersom is het gelukkig ook zo dat je meer (zelf)discipline creëert als je er in één keer uit komt. Maar hoe doe je dat?

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Hoe kom ik ’s ochtends beter mijn bed uit? 14

Zorg dat het leuk wordt om op te staan.

Een boek dat je hiermee perfect kan helpen is de Miracle Morning, ook in het Nederlands verkrijgbaar. Het boekt leert en geeft je tips om elke dag gemotiveerd op te staan. Het belangrijkste is dat je de dag begint met iets dat jij echt leuk vind. Iets waar jij je bed voor uit komt. Dit kan quality time met je partner of kids zijn, maar het ook sport, lezen of een hobby beoefenen zijn. Zo begin je de dag relaxt en met focus op jezelf. Wedden dat de rest van de dag ook een stuk leuker wordt?

Natuurlijk helpt het ook om een leuke baan te vinden die je motiveert en hebben voldoende beweging en gezond eten ook invloed op je welzijn!

Slapen is super belangrijk!

Slapen is super belangrijk! Waarom? Je lichaam en geest verwerkt de afgelopen dag en dat is nodig om de volgende dag weer te kunnen presteren. Daarom is wat aandacht besteden aan je slaapritueel helemaal niet zo’n slecht idee. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat jij ook ’s ochtends makkelijker je bed uit komt. Anderhalf uur voordat je gaat slapen dan kan je het beste niet meer werken en ook geen elektronica te gebruiken, focus je op het naar bed gaan. Ga wat lezen of mediteren, demp het licht alvast, ruim nog wat op en maak je hoofd leeg. Zo ga je met een relaxt gevoel naar bed en rust je beter uit.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Bekijk ook:

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.