Waarom koppels vaak uit elkaar gaan 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom koppels vaak uit elkaar gaan

Liefde is mooi, liefde is prachtig, maar liefde kan ook erg pijnlijk zijn. Want hoewel sommige relaties gewoon “ment to be” zijn, zijn er ook veel die gedoemd zijn om te mislukken. Toch zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten, als je wilt dat je relatie blijft duren! Met onderstaande lijst van de meest voorkomende redenen dat koppels uit elkaar gaan, kan je alvast veel leren!

Er wordt teveel gepraat met elkaar 

Dit is één van de redenen waarvan je waarschijnlijk nooit gedacht had dat het in de lijst zou staan, want praten is de basis voor een goede relatie, toch? Het blijft natuurlijk belangrijk dat je goed met elkaar blijft communiceren, maar volgens een Amerikaanse psychologe, Kristin Davin is té veel praten met elkaar ook niet goed! Wanneer je elkaar alles tot in het detail verteld, dan kan dit een enorme druk op de schouders van je partner leggen. Deze druk wordt na een tijdje te groot, en als dat het geval is kan je relatie op de klippen lopen. Misschien moet je je partner een keertje niet vertellen wat je voor lunch gegeten hebt of

Interesse in elkaar verliezen

In het begin van je relatie is alles spannend. Alles wat de ander zegt is boeiend en je kan wel uren naar elkaars levensverhalen luisteren. Wanneer je al een tijdje samen bent, begint dit jammer genoeg te vervagen. Je begint vertrouwd te raken met elkaar, en ook dat heeft natuurlijk zijn charme. Er is maar één probleem: vertrouwdheid kan verveling opwekken! Het kan ervoor zorgen dat je niet langer moeite doet voor je partner. En die grote liefdesvlam kan dan al snel veranderen in een klein waakvlammetje dat elk moment kan uitdoven. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je elkaar vragen blijft stellen en interesse in elkaar blijft tonen.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Waarom koppels vaak uit elkaar gaan 16

Let's talk about sex 

Je had het misschien al kunnen raden, ook seks is een belangrijke reden waarom sommige koppels uit elkaar gaan! Seks is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van een relatie. Seks laat je van elkaar genieten, en versterkt de verbintenis tussen jullie twee. Maar enkel en alleen als het voor beiden leuk blijft natuurlijk. Er zijn namelijk veel koppels die niet zo zot zijn van bepaalde seksuele handelingen van hun partner. Dit durven ze niet uiten, met als gevolg dat ze minder intiem gaan zijn met elkaar. En daar schuilt het gevaar! De oplossing hiervoor is dat je moet leren om je verlangens en frustraties op seksueel vlak naar je partner te uiten. Alleen zo blijf je een goed en spannend seksleven hebben, en dat is essentieel voor een goede relatie! So, let's talk about sex!

Bekijk ook:

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Iedereen heeft vrijheid nodig 

In het begin van een relatie heb je enkel oog voor elkaar. Het liefst van al zou je al je vrije tijd continue bij je geliefde willen zijn, en daar is ook niets verkeerd mee. Maar als je heel je relatie zo afhankelijk van elkaar blijft, dan kunnen er na verloop van tijd wel problemen ontstaan! Niemand voelt zich graag versmacht. Probeer daarom ook af en toe quality time met je vrienden door te brengen. Dat is niet enkel goed voor je liefdesrelatie, maar ook voor de relatie met je vrienden. Want ook vrienden zijn erg belangrijk!

Money makes the world go round 

Geld, het is leuk als je het met pakken hebt. Maar geld is ook op verschillende vlakken een boosdoener, zo ook op vlak van relaties. Dit werd bevestigt door verschillende studies. Het probleem is dat iedereen anders omgaat met geld. De partner die graag gretig spaart zal de big spender niet altijd begrijpen, en omgekeerd. Wil je ruzie vermijden? Probeer dan ook om op financieel vlak compromissen met elkaar te sluiten en probeer je partner te begrijpen!

Bekijk ook:

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.