in

Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen, dit is waarom

Mannen en vrouwen zijn erg verschillend, dat heb jij vast ook wel eens aan de lijve ondervonden. Er wordt niet voor niets gezegd dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Ook als het op verliefdheid aankomt is er een duidelijk verschil te merken; mannen worden namelijk sneller verliefd dan vrouwen! Vrouwen worden vaak als emotionele wezens gezien en in de eerste instantie zou je misschien denken dat vrouwen dus sneller verliefd zouden worden, toch is het tegendeel waar. Ontdek waarom!

Mannen gaan anders om met liefde dan vrouwen

Het is nu eenmaal zo dat in het algemeen vrouwen meer over hun gevoelens praten dan mannen. Eigenlijk kan je over de hele lijn stellen dat mannen heel anders met liefde omgaan dan vrouwen. Vrouwen zullen meer over hun emoties praten, maar het is niet omdat mannen dit minder snel zullen doen dat ze die niet hebben! Voor mannen is een betekenisvolle relatie zeker even belangrijk dan voor vrouwen.. Maar hoe komt het dan dat mannen sneller verliefd worden?

Bekijk ook:
Wat vind jij van Valentijnsdag: leuk of commerciële onzin?

Verschillende oorzaken

Volgens Londense psychologe Marissa Harisson worden vrouwen minder snel verliefd door evolutionaire redenen. Je zou het misschien niet denken, maar het zijn eigenlijk de vrouwen die voornamelijk bindingsangst hebben. Vrouwen hebben namelijk meer angst om verliefd te worden op de verkeerde man. Om die reden proberen ze verliefdheid zo lang mogelijk uit te stellen en blokkeren ze dus hun gevoelens. Daarnaast heeft ook het feit dat mannen altijd geleerd hebben om dominant te zijn ermee te maken. Dit geeft hun van een jonge leeftijd het gevoel om de leiding te nemen, dus ook op vlak van verliefdheid.

 Mannen verwerken ook sneller een break-up

De psychologe voegde er ook nog aan toe dat mannen sneller een break-up verwerken. Hoe dat komt? Mannen zouden sneller op de uitkijk zijn naar iets nieuws, van zodra ze het gevoel hebben dat hun huidige relatie toch niets wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de alledaagse beste NASA uitvindingen

De 10 duurste restaurants ter wereld