Scheiden werkt besmettelijk

0 Shares

Het is misschien bizar om te horen. Maar het is echt waar. Scheiden werkt besmettelijk. Hoe zit dat eigenlijk?

Kuddedier to the max

Mensen zijn echte kuddedieren. Of je het nu wel of niet wil horen. We gaan met z’n allen massaal met de massa mee. Wij mensen lijken het eng te vinden om iets te doen waardoor we onszelf buiten de groep plaatsen. En zeker binnen je vrienden- en kennissenkring is dat iets wat bepalend kan zijn voor je karakter.

Hechte vriendengroep

Wanneer je in een hele hechte vriendengroep zit, is het ontzettend gemakkelijk om beïnvloed te worden. De acties van één persoon hebben in dat geval namelijk al de macht om iedereen in de groep te beïnvloeden. Gaat er iemand van je hechte vriendengroep samenwonen? Dan duurt het niet waarschijnlijk ook niet lang voordat anderen in dezelfde groep ook dezelfde stap nemen. Hetzelfde geld ook voor zwangerschappen en het krijgen van kinderen. Is er een schaap over de dam, dan volgen er meer.

Onderzoek

Drie Amerikaanse universiteiten hebben een uitgebreid onderzoek gedaan. Het gaat hierbij om de universiteiten van Harvard, Brown en San Diego. Volgens de onderzoeken die de universiteiten deden zouden we maar liefst 75% meer geneigd zijn om te scheiden wanneer iemand anders binnen onze vriendengroep dit al gedaan heeft. Sterker nog. Zijn er meerdere mensen binnen je vriendengroep gescheiden in de afgelopen tijd? Dan zou dit percentage zelfs op kunnen lopen tot maar liefst 147%. Zelfs wanneer alles dus goed gaat binnen je relatie, zou je tot 147% sneller denken aan scheiden.

Familie en collega’s

Maar het is meer dan alleen je vriendengroep. Eigenlijk zijn we gewoon echt heel gemakkelijk te beïnvloeden door onze omgeving. De invloed van gescheiden broers en zussen zou daarnaast zorgen voor een stijging van 22% en gescheiden collega’s tot wel 50%.

Waarom is scheiden besmettelijk?

Wij mensen zijn enorme kuddedieren. Maar dat is niet de enige reden waarom scheiden besmettelijk werkt. Uiteindelijk lijkt het met name neer te komen op het meemaken van de scheidingsprocedure. Ken je iemand die de hele procedure al een keer heeft doorstaan? Dan heb je er zelf ook het een en ander van meegemaakt. Daarom is het een stap kleiner om zelf ook een scheiding aan te vragen en uit elkaar te gaan.

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.