Dit zijn haarkleur trends
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de haarkleur trends van 2024 en tips voor de ideale keuze

Haarkleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan. Vandaag de dag kun je je haar in iedere, gewenste kleur verven. Ideaal, natuurlijk. Zeker als je je huidige kleur zat bent. Om er straks hip bij te lopen, kun je de haarkleur trends van 2024 volgen. Maar vóórdat je je haar gaat verven, is het handig om een aantal voorbereidende stappen te nemen. Het is niet alleen belangrijk om naar de recente haarkleur trends van 2024 te kijken. Past de gewenste haarkleur wel bij jou? Laten we eens kijken naar haarkleuring in het algemeen én hoe je de beste keuze maakt!

Welke haarkleur trends 2024?

Ieder jaar krijgen we te maken met trends. Nu, in 2024, krijgen we opnieuw te maken met nieuwe haarkleur trends. Als je het leuk vindt om de laatste mode te volgen, dan wens je vast een trendy haarkleur.

Nu is het niet zo, dat één persoon bepaald wat een trend is, en wat niet. Nee, dat hangt met verschillende punten samen. Bijvoorbeeld met bepalende gebeurtenissen in onze maatschappij. Kort gezegd, wordt dit als inspiratiebron gebruikt en vertaald naar een modeproduct. Een kledingstuk, een accessoire óf een haarkleur. Zo komen we uit bij de haarkleurtrends van 2024:

  • Roodtinten: Durf je het aan om voor een gewaagde coupe te gaan? In 2024 zijn roodtinten terug van weg geweest. Ook wel spicy red Nu horen we je denken; er zijn verschillende roodtinten. Ja, dat klopt. Maar in het modebeeld van dit jaar, maakt het niet uit welke roodtint het is. Je kunt naar oranje neigen, maar ook naar koper, voor een warmere tint.
  • Blond: Van platinablond tot strawberry blond. De blonde haarkleur is weer helemaal terug van weggeweest in 2024. Zeker wanneer je al een blonde coupe hebt, is dit een goed moment om je blonden lokken te accentueren. Met een zomerzonnetje in het vooruitzicht, worden je lokken nóg lichter.
  • Espresso brown: Denk je gelijk aan koffie? Je hebt het bij het juiste eind! Je zou zeggen dat de haarkleur van 2024 hierop is geïnspireerd. De kleur is een trend dit jaar, omdat deze tijdloos is. Zelfs ná de winter. En dat terwijl de kleur vrij donker is. Ook in de zomer loop je er nog trendy bij.
Bekijk ook:
Op naar de zomer: Dit zijn de bikini trends van 2024

Hoe kies ik de juiste haarkleur?

Wist je dat haarkleuring verkeerd kan uitpakken? Dit kan gebeuren als je de verkeerde kleur hebt gekozen. Zo kan je gezicht bleker lijken. Of pakt de kleur anders uit op jouw type haar.

Zet dus niet direct de haarverfkwast in je haar. Vraag je eerst het volgende af: Welke haarkleur past bij mij? Je kunt hierachter komen, door hier rekening mee te houden:

Wensen en voorkeuren

Een reden dat er wordt gekeken naar de huidige haarkleur trends van 2024, is om inspiratie op te doen. Dat geldt voor meubilair, muurverf, maar óók voor haarkleuren. Zo kun je een haarkleur tegenkomen die je aanspreekt. Bijvoorbeeld in een magazine, of op sociale media.

In eerste instantie, is het handig om niet alleen op de trend af te gaan. Het is belangrijker dat de haarkleuring op je wensen en voorkeuren aansluit. Vind je de kleur daadwerkelijk mooi? Eenmaal een kleur gekozen, is het tijd om verder te kijken.

Huidskleur

Nu kun je vaststellen of de haarkleuring bij je uiterlijke kenmerken past. Hierbij kijk je vooral naar je gezicht en huidskleur. Je kijkt niet alleen naar het vooraanzicht, maar bepaald ook de ondertoon van je huid. Zo kom je er namelijk achter of je niet te bleek bent voor de gewenste haarkleuring.

De ondertoon van je huid verandert namelijk niet. Nee, ook niet door de zonnebank. Dit klinkt wellicht ingewikkeld. Dat hoeft het echter niet te zijn. Je hoeft alleen naar de kleur van je aderen te kijken – het liefst in daglicht. Hebben je aderen een groenige kleur? Dan heb je een warme ondertoon. Hier passen warme haarkleuren het beste bij. Daarover later meer!

Risico’s

Een kapper kan je overigens helpen om de meest passende haarkleuren voor jou te vinden. Je kunt haar staaltjes naast je gezicht houden, om er zo achter te komen wat het best bij jou past. Nu zijn ook de risico’s van groot belang.

Nee, haarkleuring is niet gevaarlijk. In ieder geval niet voor je gezondheid. Het kan echte wel schadelijk zijn voor je haar. Zeker als je van nature donker bent, en je wil naar blond. Bleekmiddelen kunnen je haar beschadigen. Bovendien kunnen er meerdere behandeling nodig zijn om het gewenste resultaat te creëren. Ben je hiertoe bereid? Je weet zelf het antwoord.

Blond haar

Welke haarkleur?

Waar de winter vrij donker is, is de zomer juist het tegenovergestelde. Deze maanden staan vooral in het teken van warmte en zonlicht. Dit vraagt om een geschikte haarkleur. Je haar kleuren in de zomer, is echter een punt van overweging. Zonlicht doet geen goed voor de kleur. Maar ook chloor uit een zwembad is een doorn in het oog.

Bekijk ook:
Met deze tips houd je je schoenen ook na jaren nog als nieuw

De kleur wordt door het vrijgekomen uv-licht namelijk afgebroken, waarna je haar er dof uit gaat zien. Zonde van al het werk, vind je niet?  Dit is echter wel minder dan tientallen jaren geleden, want de kappersproducten zijn aanzienlijk verbeterd.

Met hitte beschermende haarproducten, kun je voorkomen dat het zonlicht je haarkleur aantast. Omdat de zon je haar lichter maakt, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een lichte haarkleur. Bijvoorbeeld voor platinablond.

Wat is een warme haarkleur?

Zijn je aderen groener van kleur? Warme haarkleuren sluiten hier prachtig op aan. Warme haarkleuren beschikken over een warme en krachtige gloed. Denk aan rood, kastanjebruin of goud.

Haar

Twilighting

De twilighting haartechniek is een verfijnde methode om subtiele highlights en dimensie aan bruin haar toe te voegen. Het verschilt van traditionele highlights doordat het de warme ondertonen van het natuurlijke bruine haar benadrukt en gouden effecten gebruikt om een zachte gloed te creëren. Deze techniek wordt meestal uitgevoerd door een professionele kleurspecialist en kan worden aangepast aan verschillende haarkleuren, hoewel het oorspronkelijk is ontworpen voor brunettes.

Het resultaat van twilighting is een natuurlijke en zachte uitstraling die de haarkleur verbetert zonder er te opvallend uit te zien. Het is een ideale optie voor mensen die een subtiele verandering in hun haarkleur willen zonder dramatische contrasten. Twilighting is populair geworden vanwege de natuurlijke en tijdloze uitstraling die het biedt, en het blijft een gewilde keuze in de wereld van haarmode.

twilighting

Conclusie

Ieder jaar gaat hand in hand met nieuwe trends. Zo zijn er ook nieuwe haarkleur trends in 2024 bijgekomen. De kleur kiezen is niet het belangrijkste aspect. Je moet je namelijk afvragen of de kleur bij je past.

Dit kun je, onder andere, bepalen aan de hand van de ondertoon van je gezicht. Ook je wensen zijn niet onbelangrijk. Ben je klaar voor een nieuwe look? Je kunt je kapper vragen om persoonlijk advies!

Poll Wissel jij wel eens van haarkleur?

Ja, regelmatig! Ik houd van variatie25%
Af en toe21.4%
Nee, ik blijf trouw aan mijn natuurlijke haarkleur28.6%
Ik heb nog nooit mijn haar geverfd 25%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.