Toegangskaartje Efteling
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Als we tegenwoordig een dag naar de Efteling willen dan zijn we per persoon tussen de 38 en 48 euro kwijt, afhankelijk van de drukte van de dag. Voor dat betoverende bedrag ben je de hele dag onder de magische paddenstoelen. Vanaf de opening van het park tot heden heeft de Efteling flink wat veranderingen doorgemaakt, waaronder de toegangsprijzen. Wat betaalde men voor een entreeticket voor de Efteling tijdens de opening in 1952? Wij hebben het opgezocht.

Opening Sprookjesbos en Holle Bolle Gijs

De Efteling was in eerste instantie een natuurpark waar mensen onder het genot van een hapje en een drankje konden recreëren. Natuurpark de Efteling had al wat speeltoestellen, maar wilde nog meer publiek trekken. Het idee voor het Sprookjesbos was geboren. Cineast Peter Reijnders wist illustrator Anton Pieck over te halen om het project tot leven te brengen. Pieck maakte 1500 schetsen voor het Sprookjesbos, waarna Reijnders door middel van techniek de schetsen tot leven bracht.

In 1952 werd het Sprookjesbos met veel bombarie geopend. Bezoekers konden vanaf dat moment genieten van De Magische Klok, De Kikkerkoning, het Kabouterdorp, Doornroosje en het Stoute Prinsesje. Een jaar later werd het bos uitgebreid met de Slapende Kok, De Rode Schoentjes en Hans en Grietje. In 1959 werd de wereldberoemde papier verslindende gulzigaard Holle Bolle Gijs geïntroduceerd.

Bekijk ook:
Tips om te besparen: Met deze tips is besparen eenvoudiger dan je denkt!

toegangskaartje-efteling

Spookslot en Fata Morgana

Door de populariteit van de Efteling (het park trok toen al een miljoen bezoekers per jaar) werd het park al snel uitgebreid. Tussen 1960 en 1984 werden attracties zoals de Python, Schipschommel Halve Maen, de Pagode, het Volk van Laaf en het Spookslot geopend. Van een natuurpark was toen allang geen sprake meer. De Efteling was getransformeerd in een van de populairste pretparken van Nederland. Tussen 1985 en 1999 zagen ook Vogel Rok en Villa Volta het magische levenslicht.

In 1999 werd het park zo groot dat de organisatie besloot om het pretpark in vier rijken te verdelen. Het Marerijk, het Reizenrijk, het Ruigrijk en het Anderrijk. Ondertussen was ook mascotte Pardoes van de partij en kreeg het Efteling theater een internationale allure omdat er veel sterren meededen aan de Efteling on Ice-show. Vervolgens werd De Vliegende Hollander (2007), Vakantiepark Efteling Bosrijk (2009) en Baron 1898 (2015) geopend.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

toegangskaartje-efteling

De toegangsprijzen van de Efteling

Met miljoenen bezoekers per jaar die van alle uithoeken ter wereld komen is de Efteling uitgegroeid tot een pretpark met wereldfaam. De toegangsprijzen zijn uiteraard ook veranderd. Dit heeft te maken met de inflatie van de afgelopen decennia, maar ook door het feit dat het park veel meer kosten maakt, en continu aan het doorontwikkelen is. Op dit moment is de Efteling het duurste pretpark van Nederland.

Toen het park in 1952 de deuren opende betaalde men slechts 0,80 cent voor een toegangskaartje (in de guldentijd). Dat is in euro’s omgerekend zo’n € 0,36. Vanaf de opening tot de huidige tijd is een kaartje dus zeker 100 keer duurder geworden. Je betaalt in de vakantieperiode meer dan buiten het hoogseizoen voor een entreeticket. De prijzen variëren nu tussen de € 38,00 en € 48,00 euro. Groepen vanaf 20 mensen krijgen korting en de toegang is voor kinderen tot en met drie jaar gratis.

Poll Welke Efteling-attractie vind jij het meest betoverend?

Symbolica17.2%
Villa Volta13.8%
Droomvlucht34.5%
Fata Morgana34.5%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.