Saved Read later
Deel dit bericht

Leren zoals Elon Musk in 5 stappen

Elon Musk is niet alleen de rijkste man op aarde, hij is ook een van de intelligentste mannen op onze aardbol. De multimiljardair is een autodidact, en is zichzelf continu aan het onderwijzen. Door zijn effectieve manier van leren heeft hij het weten te schoppen tot de absolute top. Wij hebben uitgezocht hoe de ondernemer leert.

De manier waarop Elon Musk leert

Laten we voorop stellen dat Elon Musk geboren is met een briljant brein. Hij las op jonge leeftijd al boeken met ingewikkelde materie, en heeft altijd al een ondernemersgeest gehad. Zo programmeerde en verkocht hij computergames, en organiseerde huisfeestjes waarvoor bezoekers entree moesten betalen. Met dat geld betaalde hij de huur van zijn appartement.

Na zijn studententijd is Musk blijven lezen, en zichzelf blijven onderwijzen. Alles wat de ondernemer weet heeft hij zichzelf geleerd, en weet de juiste mensen in te huren voor de dingen waar hij geen verstand van heeft. De Tesla-baas is ook eigenaar van ruimtevaartorganisatie SpaceX. Zijn visie komt voort uit zijn manier van leren en denken. We hebben 5 leertechnieken van Elon Musk uitgelicht.

Denk in nieuwe kansen

Wees niet bang om iets nieuws te leren, en zorg ervoor dat je elk aspect van dat onderwerp leert. Word een expert. Als je eenmaal alles weet van dat onderwerp dan moet je jezelf altijd afvragen wat je kunt verbeteren. Kijk naar nieuwe kansen, en wees innovatief op dat gebied en je zult met een nieuw idee komen, of een verbetering van een bestaand concept. Laat anderen maar vechten over iets dat al bestaat.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Start vanaf de basis

Als je Engels wil leren, dan begin je bij het leren van het alfabet voordat je zinnen leert maken. Zo werkt het bij alles wat je wil leren. Begin bij de basis. Elon Musk legt het uit als de ‘semantic tree’. Je begint bij de stam, daarna de dikke takken, daarna de dunne takken, de blaadjes, en je verfijnt je kennis van een bepaald onderwerp vervolgens tot in de haarvaatjes van elk blad. Zorg ervoor dat je overal notities van maakt.

Focus op wat je al hebt geleerd

Het heeft Elon Musk ruim twee jaar geduurd om de technologie van de ruimtevaart voldoende te begrijpen voordat hij aan SpaceX begon. De beste tip die de ondernemer kan geven is jezelf omringen met experts op een bepaald vakgebied, en zuig alle informatie op als een spons. Het is belangrijk dat je meteen betrouwbare informatie tot je neemt, dus zoek eerst naar de beste experts in hun vakgebied, in plaats van mensen die denken dat ze ergens verstand van hebben.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Link verschillende studies aan elkaar

Je kunt veel bereiken als je jouw kennis aan elkaar kunt linken, en daar een briljant idee uit weet te halen. Denk ‘out of the box’ en wees creatief. Als je kennis hebt van meerdere vakgebieden dan is het makkelijker om een nieuw idee te creëren. Jezelf beperken tot een enkel vakgebied beperkt ook je creativiteit, dus leer zoveel mogelijk over zoveel mogelijk verschillende onderwerpen.

Zet je kennis om in actie

Als je al die kennis bezit dan is het belangrijk dat je in actie komt. Actie is de sleutel tot succes, anders blijft een briljant idee alleen maar een idee. Kijk hoe je jouw kennis om kan zetten in actie, en creëer iets nieuws. Dit zal de basis zijn voor succes. Denk erom dat je jezelf niet laat tegenhouden door tegenslagen, want ook dat zijn lessen. Elon Musk leerde, zette zijn kennis om in actie, en werd de rijkste en meest succesvolle ondernemer ter wereld.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.