Elon Musk
Saved Read later
Deel dit bericht

Elon Musk nu vader van 10 kinderen, wil ‘onderpopulatie tegengaan’

Elon Musk, de rijkste man ter wereld, heeft bekendgemaakt dat hij in november 2021 vader is geworden van een tweeling. De 51-jarige heeft nu in totaal 10 kinderen met 3 verschillende vrouwen.

Op Twitter schreef Musk: “Ik doe mijn best om de onderpopulatie tegen te gaan. Een laag geboortecijfer is het grootste gevaar voor de civilisatie.” Ook feliciteerde hij anderen die grote gezinnen hebben.

Het is niet de eerste keer dat Musk zich heeft uitgesproken voor grote gezinnen. Volgens hem zijn er niet genoeg mensen op aarde, en zal dit uiteindelijk leiden tot de uitroeiing van de mensheid.

Een bijzondere opvatting, volgens velen. Uit recentelijk nieuws blijkt juist dat de overpopulatie op de wereld zal leiden tot voedselschaarste en andere soorten crises. In 2022 wordt verwacht dat de wereldpopulatie de 8 miljard gaat halen.

In een andere tweet laat hij weten dat hij als rijk persoon een uitzondering is. “Rijke mensen hebben meestal weinig kinderen,” zei hij. Hierdoor denken sceptici dat Musk niet bang is voor onderpopulatie in het algemeen, maar onderpopulatie van een bepaald soort mensen.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

De kinderen van Elon Musk

De moeder van de pasgeboren tweeling is Shivon Zilis. Ze werkt bij een bedrijf van Elon Musk, genaamd Neuralink. Hier worden implantaten ontwikkeld die het menselijk brein met een computer kunnen verbinden. Door je brein te uploaden is het in principe mogelijk om voor altijd als computer te blijven bestaan.

Ook heeft Elon Musk 2 kinderen met Canadese zangeres Grimes. Hoewel het stel vorig jaar gescheiden is, is het jongste kind van de twee begin 2022 geboren. Musk en Grimes hebben veel kritiek gekregen op de namen van de kinderen, namelijk  X Æ A-Xii (uitgesproken als ‘X-esh-A-12 en Exa Dark Sideræl. Als bijnaam hebben de kinderen X en Y. Moeder Grimes heeft van haar nieuw geboren dochter gezegd dat ze deels elf is.

Musk heeft ook 5 kinderen met zijn eerste vrouw, Canadese schrijfster Justine Musk. In 2004 beviel ze van een tweeling (Vivian en Griffin) en in 2006 van een drieling (Kai, Saxon en Damian. Ook in 2002 werd een kind geboren, maar deze stierf na 10 weken door een wiegendood.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Elon Musk’s vader heeft 2e kind met stiefdochter

Elon Musk heeft zijn excentrieke trekjes niet van een vreemde. Ook zijn vader Errol is van mening dat we alleen op aarde zijn op te reproduceren. Hij geeft aan in de toekomst meer kinderen te willen, als dat mogelijk is. Errol Musk is 76 jaar oud.

Errol Musk heeft in 2018 een kind gekregen met Jana (35). Jana is de stiefdochter van Errol vanaf haar 4e. Samen met de moeder van Jana heeft Errol 2 kinderen gekregen. Dit zijn Jana’s half-broers en zussen.

Na het nieuws van Elon’s tweeling wilde Errol laten weten dat hij zijn zoon steunt in de missie om zoveel mogelijk kinderen te krijgen. Daarom heeft hij openbaar gemaakt dat hij en Jana 3 jaar geleden een tweede kind hebben gekregen.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.