vakantiebestemming
Saved Read later
Deel dit bericht

13 euro voor een blikje cola: deze vakantiebestemming moet je vermijden als je een kleine portemonnee hebt.

Als je met een beperkt budget op vakantie gaat dan kun je maar beter goed nadenken welke vakantiebestemming je uit gaat kiezen. In sommige toeristische trekpleisters is 13 euro voor een koud blikje cola doodnormaal. De Amerikaanse nieuwszender CNBC nam de prijzen van een aantal restaurants aan zee op Ibiza even onder de loep.

Corona en inflatie op vakantiebestemming

De prijzen in de restaurants op Ibiza waren in vergelijking met een andere vakantiebestemming altijd al duur, maar het onderzoek van de Amerikaanse nieuwszender ging de hele wereld over. In de populaire club Pacha, dat direct aan zee ligt, betaal je maar liefst 13 euro voor een blikje frisdrank. In hetzelfde restaurant betaal je voor een simpel broodje hamburger maar liefst 30 euro. Dat is dan 43 euro graag!

Corona en de huidige hoge inflatie hebben restaurants, clubs, hotels, taxibedrijven en andere zaken hun prijzen met soms wel 200% verhoogd. Hotelconsultant Ben Pundole verklaart tegen CNBC dat hij de huidige prijzen belachelijk vindt. Hij vergelijkt de prijzen met The Hamptons, een verzameling van populaire badplaatsen waar veel dure buitenhuizen van Amerikanen staan.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Ibiza was vroeger een paradijs voor hippies

In de jaren 60 was het eiland vooral populair onder hippies. Het lekkere weer, de goedkope prijzen en de vrije samenleving waren voor hippies de ideale plaats om te vertoeven. Toen de Brits-Amerikaanse zakenman Tony Pikes het befaamde Pikes hotel opende transformeerde het eiland langzaam in in een party-eiland. Toeristen willen sindsdien een goed feest combineren met alle mogelijk denkbare luxe.

Directeur Luca Finardi van Mandarin Oriental Exclusive Home zegt dat het leven op het eiland prijzig is omdat welgestelde reizigers eisen stellen aan ‘een bruisend nachtleven, chique winkelervaringen, mooie omgeving en bars van hoge kwaliteit'. Wij vragen ons af wat voor verschil aan kwaliteit in een blikje Coca-Cola kan zitten, maar dat zal dan wel worden geserveerd op een gouden dienblad.

Lees ook: Top 10 favoriete vakantiebestemmmingen onder Nederlanders

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.