Elon Musk onthult Tesla robot 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Elon Musk onthult Tesla robot

Tesla CEO Elon Musk heeft deze week de Tesla Bot onthuld. De Tesla Bot is een robot die het leven van mensen aangenamer moet maken, doordat deze simpele en saaie klusjes moet overnemen. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, dus misschien zien we deze bots straks overal rondlopen. De presentatie van de Tesla Bot met Elon Musk is in de onderstaande video te zien.

Heb je geen zin om te koken? Doe je liever iets anders dan dweilen en stofzuigen? Is een bezoek aan de supermarkt niet jouw ideale tijdsbesteding? Dan heeft Elon Musk wellicht de perfecte uitvinding voor jou, want als het aan hem – en zijn bedrijf Tesla – licht wordt dit in de toekomst allemaal gedaan door een robot. Tesla werkt namelijk aan een robot die deze klusjes moet oppakken.

Het duurt nog wel even voordat de Tesla Bot op de markt komt, maar Musk gaf tijdens zijn presentatie al wel aan wat je ongeveer kan verwachten. De robot is ongeveer 1,75 meter lang en weeg iets minder dan 60 kilo. Op volle snelheid kan de robot 8 kilometer per uur lopen en maximaal 20 kilo optillen. Door vele camera's, sensoren en chips moet de robot zich in onze wereld kunnen oriënteren. Dat is voor Tesla geen nieuw kunstje, want deze technologie wordt ook al gebruikt in de huidige automodellen. Als bijkomend voordeel zou de robot ook nog eens vriendelijk zijn voor mensen; een grapje van Musk die daarmee inspeelt op de zorgen die mensen hebben over een eventuele vijandige robotopstand.

Bekijk ook:
7 sneeuw feitjes die jij nog niet wist

Het is nog niet bekend wanneer de Tesla Bot zal verschijnen en ook over de prijs is nog niets gezegd. Dat zal sowieso nog wel even duren, al verwacht Musk volgend jaar al een werkend prototype te hebben. In tussentijd kan je maar beter gaan sparen als je interesse hebt, want goedkoop zal dit grapje waarschijnlijk niet zijn.

Aanvullend

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.