duurste boetes nederland
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de duurste verkeersboetes in Nederland

Iedereen met een rijbewijs hoopt er nooit mee te maken te krijgen: verkeersboetes. De bedragen kunnen enorm uiteenlopen, van een paar tientjes tot honderden euro's. Hoe hoog de boete is hangt af van de overtreding die gemaakt is. Wij hebben uitgezocht wat de duurste verkeersboetes in Nederland zijn zodat je deze in ieder geval goed kunt onthouden. Snelheidsovertredingen hebben we hierbuiten gelaten omdat die afhangen van de snelheid.

Duurste verkeersboete in Nederland

De duurste verkeersboete in Nederland is voor passagiers van een stilstaande tram of bus niet de gelegenheid geven om uit te stappen. Hiervoor kan je een boete krijgen van maar liefst 400 euro. Voor de meeste mensen is dit bijna een week werken en dus een duur grapje! Even heel simpel gezegd wordt hiermee bedoeld dat je altijd moet opletten of er passagiers zijn die uit willen stappen wanneer je een stilstaande tram of bus voorbij wil rijden. Als dit het geval is ben jij, als motorvoertuigbestuurder, verplicht om te stoppen.

Gehandicaptenparkeerplaats

Ben je maar één minuutje in de winkel, en wil je zo dichtbij mogelijk staan? Ga dan vooral niet op die gehandicaptenparkeerplaats staan! Het lijkt misschien onschuldig voor dat ene minuutje, maar de boodschappen zouden zomaar 400 euro duurder kunnen worden. Je hebt altijd een gehandicaptenparkeerkaart of gehandicaptenvoertuig nodig om op zo'n plek te mogen parkeren, ongeacht de tijd die je weg bent. De kans is altijd aanwezig dat er op dat moment een controleur zijn ronde doet dus neem het risico gewoon niet. Daarnaast is dit voor mensen die zo'n parkeerplek écht nodig hebben ook niet fijn.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Rechts inhalen

Ja, we weten het, er is altijd wel die persoon die het nodig vind om 80 te rijden op de linkerbaan terwijl je daar 100 mag rijden, maar probeer de bestuurder toch even wakker te schudden op een andere manier dan rechts inhalen. Als jij op heterdaad betrapt wordt kan het je 250 euro kosten, en dat zijn die paar seconden die je nu sneller bent het niet waard. Toch?

Telefoon achter het stuur

Stel, je moet per WhatsAppje, like, tweet of belletje betalen… Zou je daar dan 250 euro voor betalen? Precies. En laten we vooral niet vergeten dat een telefoon vasthouden achter het stuur gewoon ontzettend gevaarlijk is. Je denkt misschien dat je alles onder controle hebt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Slechts een fractie van een seconde afgeleid zijn kan al desastreuze gevolgen hebben, dus doe het gewoon niet.

Geen voorrang verlenen

Iedereen roept wel eens ‘sorry!' omdat we die persoon van rechts echt niet gezien hebben, maar wist je dat hier ook een boete van 250 euro op staat? Ook het voorrang ontnemen van tegemoetkomend verkeer terwijl jij afslaat kan een brief van 250 euro op de mat doen toveren. Een foutje kan gebeuren, maar ga er niet vanuit dat jij overal maar voorrang hebt. In de meeste gevallen zal je niet gauw een boete krijgen, maar als er een agent achter je zit met een slecht humeur wordt het misschien een ander verhaal.

Bekijk ook:
Op zoek naar jezelf? De Chinese filosofie geeft jou dit advies!

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.