Waarom hebben leerlingen een hekel aan school?

0 Shares

Sommige leerlingen vinden school niet leuk en dat kunnen ze nog best goed verklaren. Maar, waarom hebben leerlingen dan een hekel aan school? De onderstaande video zet een aantal veelgenoemde oorzaken op een rij. 

Het YouTube kanaal WatchData deed onderzoek naar waarom studenten een hekel hebben aan school. De resultaten van hun onderzoek kan je in de video hieronder zien. Kan jij je hierin vinden?

Bekijk ook:
Poll: Welk schoolvak vind je leuker?

Waarom haten studenten school?

Volgens WatchData hebben studenten hier echt een hekel aan op school:

  1. Gebrek aan vrijheid. Een overgroot deel van de studenten hekelt het gebrek aan vrijheid die ze hebben op school. Daar zit wel wat in, want op school zijn er allerlei regels en soms kunnen die best stom of onlogisch zijn. Daarnaast moet je je aan een strik schema houden en hebben de leraren altijd gelijk. Niet echt top dus.
  2. Verrassingstoets. Zo maar een toets waar je niet voor hebt kunnen leren is ook niet echt leuk te noemen, dus het is ook niet zo gek dat leerlingen hier een hekel aan hebben.
  3. De dag voor een proefwerk. Proefwerken zorgen sowieso voor veel stress en de dag daarvoor is daarom vaak geen pretje te noemen.
  4. Cijfers. Voor leerlingen met hoge punten zijn cijfers misschien wat minder erg – al kan dat ook heel wat druk opleveren – maar, het is helemaal vervelend als je vaak onvoldoendes haalt. En dan heb je altijd nog die fijne leraren die alle cijfers van laag naar hoog oplezen voor de hele klas.
  5. Stomme en nutteloze vakken. Op school zijn er heel wat vakken te doen en iedereen heeft wel eens een vak gedaan waarbij je dacht; wat is het nut hier van? Wanneer heb jij voor het laatst de stelling van Pythagoras bijvoorbeeld gebruikt?
  6. Studeren en huiswerk.  Een groot deel van de dag moet je al doorbrengen op school, maar eenmaal thuis ben je nog niet klaar. Leerlingen moeten vaak huiswerk maken en leren voor proefwerken. Zo blijft school ook thuis een ware bron van ergernis.
  7. Te weinig vakanties.  De enige manier om van school te ontsnappen is door middel van een vakantie. Maar, ja dan moet je wel genoeg vakantie hebben.
  8. Saaie lessen. Een goede docent kan een les nog erg leuk en interessant maken, maar helaas zijn niet alle leraren daar toe in staat. Sterker nog, sommige docenten hadden misschien toch beter een ander beroep kunnen kiezen als je kijkt naar de kwaliteit van hun lessen…
  9. De hele dag zitten. Een ding is zeker, het zitvlees wordt op school goed getraind. De enige beweging krijg je in de pauze, tijdens gym en tussen de lessen door, maar de rest van de tijd ben je niet bepaald actief.
  10. Eindexamens. En als je eindelijk bijna klaar bent met school wachten daar nog de eindexamens. Voor veel leerlingen is dat een behoorlijke opgave en hier mag je echt niet falen, want dan is de kans aanwezig dat je nog een jaar school moet doen. Dus het is geen verrassing dat veel leerlingen ook dit aspect van school niet bepaald toejuichen.

In de video worden nog meer redenen genoemd waarom leerlingen school haten. Zo hebben leerlingen ook een hekel aan de favorietjes van de docenten, het vroege opstaan, gemene docenten, het niet kunnen eten in de les en pestkoppen.

Wat vind jij het vervelendste aspect van school? Laat het weten door een reactie achter te laten!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

320
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.