Dit zijn de populairste babynamen in Amerika 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de populairste babynamen in Amerika

De populairste babynamen van 2021 in Amerika zijn bekend gemaakt. Jarenlang was Sophia de populairste naam voor meisjes, maar dit jaar is de naam Olivia nog veel geliefder. Voor het derde jaar op rij was Liam de populairste jongensnaam. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van Babycenter. Lees snel verder als je wilt weten welke andere namen dit jaar erg populair zijn in Amerika!

Bekijk ook:
Quiz: Ken jij de populairste babynamen?

Top 20 populairste meisjesnamen in Amerika

Olivia was in 2021 voor het eerst de populairste naam voor meisjes. Dit zijn de andere namen van de top 20 populairste meisjesnamen:

 1. Olivia
 2. Emma
 3. Amelia
 4. Ava
 5. Sophia
 6. Charlotte
 7. Isabella
 8. Mia
 9. Luna
 10. Harper
 11. Gianna
 12. Evelyn
 13. Aria
 14. Ella
 15. Ellie
 16. Mila
 17. Layla
 18. Avery
 19. Camila
 20. Lily

Olivia was in 2020 nog de op één na populairste meisjesnaam in Amerika. Wellicht dat deze naam nu een stuk populairder is geworden sinds het enorme succes van zangeres Olivia Rodrigo, die mega hits in Amerika scoorde met de liedjes Drivers Licence en Good 4 You.

Emma was dit jaar de op één na populairste meisjesnaam in Amerika. Je kan hiermee wel zeggen dat Nederlanders en Amerikanen ongeveer dezelfde smaak hebben op het gebied van namen, want Emma was in 2020 de populairste meisjesnaam in Nederland. Al is de naam Olivia niet echt populair in ons land, maar dat kan nog veranderen!

Het valt daarnaast ook op dat Luna een populaire meisjesnaam is in Amerika. In Nederland gebruiken we die naam ook regelmatig, maar dan vooral voor onze viervoeters. Luna is namelijk op dit moment de populairste hondennaam.

In 2021 zagen de meisjesnamen Raya, Alora en Ariya daarnaast de relatief grootste groei in Amerika. De populariteit van Raya is wellicht te verklaren door de Disney film Raya and the Last Dragon. Deze film kwam in 2021 uit op Disney + en werd destijds redelijk goed ontvangen.

Bekijk ook:
Top 100 leukste hondennamen

Top 20 populairste jongensnamen

Liam was voor de derde keer op rij de populairste jongensnaam. Dit zijn de andere namen van de top 20 populairste jongensnamen:

 1. Liam
 2. Noah
 3. Oliver
 4. Elijah
 5. Lucas
 6. Levi
 7. Mason
 8. Asher
 9. James
 10. Ethan
 11. Mateo
 12. Leo
 13. Jack
 14. Benjamin
 15. Aiden
 16. Logan
 17. Grayson
 18. Jackson
 19. Henry
 20. Wyatt

Noah was dit jaar de op één na populairste jongensnaam in Amerika. En daarmee zie je weer een grote overeenkomst met Nederland, want dit was vorig jaar de populairste jongensnaam in ons land. Liam was vorig jaar daarnaast ook een veel gekozen babynaam.

In 2021 zagen de jongensnamen Onyx, Koda en Finnegan de relatief grootste groei in Amerika. Misschien hebben veel ouders van een pasgeboren baby nog veel naar Pokémon gekeken in 2021, want Onix is een van de eerste 151 Pokémon. Al is dit misschien iets te ver gezocht!

Bekijk ook:
Wat zijn de meest voorkomende achternamen in Nederland?

Populairste namen in Nederland

De top 20 populairste babynamen in Nederland bestond in 2020 uit de namen: Noah, Emma, Julia, Mila, Tess, Sophie, Sem, Sam, Zoë, Liam, Lucas, Daan, Finn, Levi, Luuk, Mees, Sara, James, Nora en Milan.

Wat vind jij de leukste babynamen?

Bekijk ook:
De beste babyfoons met camera; een top 5!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.