Max Verstappen wint op eenvoudige wijze GP van Mexico 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Max Verstappen wint op eenvoudige wijze GP van Mexico

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Mexico gewonnen. De Nederlander wist op eenvoudige wijze al zijn concurrenten achter zich te houden. Lewis Hamilton eindigde met wat moeite op de tweede plek. Sergio Pérez moest genoegen nemen met een derde plek in Mexico.

Max Verstappen kende zaterdag nog een enigszins teleurstellende kwalificatie, want hij moest achter zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton starten. De derde plek bracht Verstappen op zondag echter genoeg geluk, want in de eerste seconden van de race wist hij de beide Mercedes auto's voorbij te rijden. Vanaf dat moment was het een simpele race voor Verstappen, die hij zonder problemen kon uitrijden. Verstappen ging als eerste over de finish en won daarmee voor de derde keer de Grand Prix van Mexico.

De winst in Mexico levert Verstappen 25 punten op in het WK-klassement. De Nederlander heeft nu 312,5 punten en staat op de eerste plek in de strijd om de titel.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Hamilton en Pérez strijden om zilver en brons

Voor Verstappen was de Grand Prix van Mexico vrij simpel, maar er werd wel flink gestreden om de tweede plek. Hamilton moest flink zijn best doen voor de tweede plek, en zag Pérez akelig dichtbij komen. Toch was de Mexicaan net niet snel genoeg om Hamilton in te halen, waardoor de Brit op de tweede plek eindigde. Hamilton pakte hiermee 18 punten in de strijd om de titel. In totaal heeft de Brit nu 293,5 punten.

Pérez schreef tijdens de Grand Prix in Mexico een klein beetje geschiedenis. In zijn dromen was hij vandaag vast als eerste geëindigd, maar uiteindelijk moest de Mexicaan genoegen nemen met een derde plek in zijn thuisland. Pérez reed wel even aan kop en is daarmee de eerste Mexicaan die dat ooit deed in Mexico. Daarnaast is Pérez ook de eerste Mexicaan die op het podium in Mexico eindigde.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over Max Verstappen

Formule 1 WK-klassement tussenstand

Verstappen heeft met zijn overwinning de voorsprong op Hamilton verder uitgebreid. De Nederlander heeft nu 312,5 punten in het WK-klassement. Hamilton eindigde op de tweede plek, wat hem 18 punten opleverde. De Brit heeft in totaal nu 293.5 punten in het WK-klassement, 19 punten minder dan Verstappen.

Dit is de huidige top 10 in de Formule 1:

  1. Max Verstappen – 312.5 punten
  2. Lewis Hamilton – 293.5 punten
  3. Valtteri Bottas – 185 punten
  4. Sergio Perez – 165 punten
  5. Lando Norris – 150 punten
  6. Charles Leclerc – 138 punten
  7. Carlos Sainz – 130.5 punten
  8. Daniel Ricciardo – 105 punten
  9. Pierre Gasly – 86 punten
  10. Fernando Alonso – 60 punten

Formule 1 Constructors WK-Klassement tussenstand

In de strijd om de Constructor titel heeft Red Bull Racing ook een enorme slag geslagen. Met de eerste plek van Verstappen en de derde plek van Perez heeft Red Bull nu 477.5 verzameld. Mercedes heeft met 478.5 punten slechts een puntje meer!

Formule 1 kalender

We weten bijna wie de nieuwe kampioen van de Formule 1 wordt. Er zijn namelijk nog maar vier races te gaan! De volgende Grand Prix is volgende week alweer; want op 14 november wordt er geracet in Brazilië. Verstappen zou daar enigszins in het voordeel moeten zijn, dus de verwachtingen zijn weer hoog!

Dit is de resterende Formule1 Kalender:

  1. 14 november – GP van Brazilië, circuit: Autódromo José Carlos Pace
  2. 21 november – GP van Qatar, circuit: Losail International Circuit
  3. 5 december – GP van Saoedi-Arabië, circuit: Jeddah Street Circuit
  4. 12 december – GP van Abu Dhabi, circuit: Yas Marina Circuit

Wat denk jij? Wordt Max Verstappen straks de nieuwe kampioen van de Formule 1?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.