Dit zijn de meest voorkomende fouten op het CV 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de meest voorkomende fouten op het CV

Je gaat solliciteren, en daar hoort een goede sollicitatiebrief en CV bij. De sollicitatiebrief lukt vaak nog wel, maar wat moet je nou op je CV zetten? Het is verstandig om hier goed over na te denken, want je CV geeft jouw eventuele werkgever een goed beeld van jouw kwaliteiten en werkervaring. Wanneer jouw CV fouten bevat, is de kans op een baan vaak al snel verkeken. In dit artikel komen de meest voorkomende fouten op het CV naar voren. Probeer deze fouten absoluut te voorkomen bij een sollicitatieproces.

Een rommelig of onoverzichtelijk CV

Met een rommelig of onoverzichtelijk CV maak je een werkgever of recruiter absoluut niet gelukkig. Als jouw CV er rommelig of onoverzichtelijk uitziet, hebben zij namelijk al snel de neiging om jouw CV direct opzij te leggen. Dit is natuurlijk ontzettend zonde, want als jij wel geschikte werkervaring hebt en goede kwaliteiten bezit, heb je het eigenlijk verpest door een rommelig CV. Belangrijk is dus om een CV zo goed mogelijk in te delen. En daarvoor moet je zeker weten hoe je een CV schrijft als een professionele CV-schrijver. Gebruik duidelijke titels en kopjes, zodat het overzichtelijk blijft wat je bij welk stukje aan wilt tonen.

Bekijk ook:
Doe dit alsjeblieft niet tijdens een sollicitatie

Een ongepaste foto

Hoewel een foto op je CV niet verplicht is, wordt het wel heel vaak gedaan. Dit is best logisch, want het kan een goede toevoeging aan je CV zijn. Het maakt het vaak wat persoonlijker. Hoewel een foto dus een positieve werking kan hebben, is het wel noodzakelijk om een goede foto te gebruiken. Gebruik een foto waarop je een verzorgde en professionele uitstraling hebt. Gebruik voor je CV dus nooit foto’s van tijdens het uitgaan of van een vakantie: dit komt niet professioneel over.

Een te lang CV

Om een goede indruk achter te laten, wil je natuurlijk zoveel mogelijk over jezelf vertellen. Echter is het een no-go als je jouw CV helemaal vol zet met informatie. Het is dan bijvoorbeeld ook echt niet nodig om je werkervaring van 10-15 jaar geleden op je CV te plaatsen. Dit is totaal niet relevant meer, en hier zijn werkgevers en recruiters dan ook vaak niet zo benieuwd meer naar. Plaats alleen relevante informatie op je CV, die de aandacht trekken van de werkgevers en recruiters. Ga daarnaast ook niet te veel in detail bij verschillende kopjes. Veel dingen spreken voor zich en hebben geen verdere uitleg nodig.

Bekijk ook:
Online sollicitatiegesprek? Zo sleep jij die droombaan binnen

Spelfouten op je CV

Als werkgevers of recruiters ergens geen liefhebber van zijn, zijn het spelfouten. Wanneer je al spelfouten op je CV hebt, zijn zij namelijk niet zeker van het feit of jij in staat bent goed te schrijven/communiceren. Verstuur dus nooit zomaar je CV als je deze niet zelf extra hebt gecheckt, of door iemand anders hebt laten checken. Een CV met spelfouten komt namelijk ontzettend slordig over. Zo sta jij namelijk al snel een streepje achter ten opzichte van andere kandidaten. Je krijgt tenslotte maar één keer de kans om indruk te maken!

Dit zijn de meest voorkomende fouten op het CV 16

Liegen op je CV

Je wilt solliciteren op je droombaan, en besluit een beetje te liegen over je functies en kwaliteiten op je CV. Het lijkt misschien een goed idee, maar dat is het zeker niet. Wanneer je namelijk liegt op je CV en je wordt later uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, val je vaak door de mand. Werkgevers en recruiters houd je namelijk niet zomaar voor de gek, want zij hebben binnen no time door of jij echt beschikt over de beschreven kwaliteiten of niet. Wees gewoon jezelf, je hebt kwaliteiten genoeg!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.