Doe dit alsjeblieft niet tijdens een sollicitatie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Doe dit alsjeblieft niet tijdens een sollicitatie

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Koppel een goede voorbereiding aan een open mind, eerlijkheid en een sterke persoonlijkheid en je hebt een goede basis voor een succesvolle sollicitatie. Natuurlijk wil je indruk maken voor die nieuwe job en de eerste indruk is één van de belangrijkste, maar een indruk hoeft niet altijd positief te zijn.

Ook al bedoel je het misschien niet slecht, een eerste slechte indruk is vaak moeilijk om te buigen naar een positieve indruk. Het kan natuurlijk wel, maar het vraagt veel meer energie. Op privé gebied heb je nog wel de tijd om die slechte indruk om te buigen naar een goede indruk, maar bij een sollicitatie heb je die kans vaak niet. Zeker niet als er tientallen sollicitanten zijn. Dan wil je eruit springen en je van je beste kant laten zien. Wil jij je van je beste kant laten zien, doe het volgende dan alsjeblieft niet.

Niet bereikbaar zijn

Als je gesolliciteerd hebt dan wil je bereikbaar zijn. Natuurlijk kan je altijd een keer niet in de gelegenheid zijn, maar als je potentiële werkgever je drie keer probeert te bellen en je niet opneemt dan kan je kans zomaar voorbij zijn.

Tip: gebruik een duidelijke voicemail, waarin je aangeeft dat je later terugbelt of mailt als diegene zijn contactgegevens achterlaat.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest voorkomende fouten op het CV

Die prachtige dronken foto van drie jaar geleden

Google jezelf alsjeblieft en zorg dat er geen foto’s te vinden zijn van jou in een dronken toestand. Niet erg handig als je naar een belangrijke functie solliciteert. Wel leuk voor je vrienden overigens.

Tip: sluit je social kanalen af voor de buitenwereld als je het privé wilt houden.

solliciteren naar een baan

Je niet representatief gedragen

Geef een goede handdruk, kijk diegene in de ogen aan, trek je jas uit en kleed je naar de functie. Of kleed je in ieder geval representatief en ga niet in een broek met gaten en je versleten gympen op sollicitatie. Voor jou misschien heel logisch, maar het gebeurt nog vaak genoeg. En oja, trek je jas uit.

Tip: wees ook vrolijk en enthousiast. Dat hoor je ook te zijn. Als je niet vrolijk en enthousiast naar een job solliciteert dan is die job het misschien toch niet…

Bekijk ook:
Online sollicitatiegesprek? Zo sleep jij die droombaan binnen

Liegen

We maken de dingen allemaal wel eens mooier dan ze zijn, maar zeggen dat je een marketing expert bent, terwijl je niet eens weet wat een funnel is. Dat is niet heel erg slim. Je valt dan snel door de mand. Zie ook het artikel ‘hoe herken je een leugenaar?'. Wees gewoon eerlijk. Daar bereik je veel meer mee.

Tip: Kan je bepaalde onderdelen van de functie nog niet? Geef dan aan dat je daar tijd in gaat investeren en dat je altijd bereid bent om verder te leren. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.