Dit wist jij nog niet over Steve Jobs 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit wist jij nog niet over Steve Jobs

Denk je aan Apple dan denk je aan Steve Jobs. Steve is de legendarische oprichter van Apple en bouwde het merk uit tot een miljardenbedrijf. Samen met Steve Wozniak richtte hij in 1977 officieel Apple op. Het bedrijf boekte de eerste successen met de Apple 1 en Apple 2 computers. In 1985 verliet hij Apple om in 1994 weer terug te keren en de rest is geschiedenis.

5 dingen die je nog niet wist over Steve Jobs

In 2011 is Steve Jobs overleden, maar zijn visie heeft ervoor gezorgd dat we wereldwijd mensen zien met iPhones, iPads en MacBooks. Apple is een statussymbool en heeft de wereld veranderd, maar wist je deze vijf dingen al over Steve Jobs?

Geadopteerd vanwege een verboden huwelijk

Steve Jobs was de zoon van Abdulfattah “John” Jandali en Joanne Schieble. De vader van Joanne was sterk tegen hun huwelijk en daarom besloten ze de baby af te staan. De eerste pleegouders van Steve trokken zich op het laatste moment terug. Steve werd vervolgens geadopteerd door Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian.

Bekijk ook:
Hoe is het nu met Lil’ Kleine?

Een Zen-Boeddhist en LSD gebruik

Zen is een vorm van boeddhisme die sterk de nadruk legt op concentratie-meditatie. Steve was een ervaren Zen-boeddhist. Hij dacht er ook aan om monnik te worden en het klooster in te gaan. Met behulp van meditatie zocht hij naar kennis en transformatieve veranderingen. Hij heeft zelfs LSD gebruikt om zijn bewustzijn te verruimen.

Hij loog tegen Apple-medestichter Steve Wozniak

Jobs ontwikkelde het computerspel “Breakout” voor Atari. Dit leverde toentertijd 5000,- dollar op. De afspraak was dat Wozniak en Jobs de winst zouden delen, maar hij vertelde Wozniak dat hij maar 700,- dollar voor het spel had gekregen. En dus kreeg Wozniak maar 350,- dollar in plaats van 2500,- dollar.

Dit wist jij nog niet over Steve Jobs 14

Hij gaf geen geld aan liefdadigheid

Toen Jobs CEO van Apple werd maakte hij gelijk een einde aan alle lopende liefdadigheidsprogramma’s. Dit is iets wat in de VS als bijna onvergeeflijk wordt ervaren, omdat de gedachten is dat ondernemers iets terug moeten geven aan de maatschappij. Jobs zag echter zijn uitvindingen als iets dat hij terug gaf aan de maatschappij.

Bekijk ook:
Apple Vision Pro: Revolutionaire mixed reality-bril met stevig prijskaartje

Hij ontkende het vaderschap van zijn eerste kind

Hij ontkende het vaderschap van zijn eerste kind door te zeggen dat hij steriel was. Later sloot hij zijn dochter alsnog in de armen en gaf hij de Apple 3 computer de naam van zijn dochter, Lisa!

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.