De hipste planten van dit moment
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

De vijf hipste planten van dit moment

De dagen van de Vioolbladplant zijn geteld, jaren was deze plant in vrijwel elke huiskamer te vinden echter momenteel zijn er andere planten koning. Neem bijvoorbeeld de cactus, gemakkelijk te onderhouden en als je hem wat zon en warmte geeft kan die jaren mee. Hier zijn vijf hippe planten voor in je hippe huiskamer.

De Cactus en Succulent

Australië, je kent het wel dat prachtige land aan de andere kant van de wereld. Het is er warm, droog en ronduit ideaal voor de cactus en succulent. Vrijwel overal in het land kom je ze tegen, gewoon langs de kant van de weg. Sommige exemplaren zijn bijzonder mooi om te zien, zo mooi dat we ze nu massaal in de huiskamer zetten. De cactus en succulent zijn hip, vrij gemakkelijk te houden en geven je huis een warme sfeer. Wel uitkijken voor de stekels, heb je een klein kind, hond of kat dan zijn deze planten minder geschikt.

De vijf hipste planten van dit moment 18

De Bananenplant

Heb je groene vingers en wil je eens wat anders, de bananenplant is dan een geniale keus. De bananenpalm kan als je hem goed verzorgt uitgroeien tot een ware boom. Je huiskamer veranderd gelijk in een tropisch paradijs. Waarom zou je naar de jungle gaan als je haar in huis kunt halen.

Bekijk ook:
Badderen in botanische stijlen? Waarom niet!

De vijf hipste planten van dit moment 19

De olijf

Deze oer oude plant of eigenlijk boom kom je steeds vaker tegen in de huiskamer. Vooral in de landelijk ingerichte huizen doet de olijf het erg goed. Met haar delicate blad en dunnen takken is het een plant waar je volop van kunt genieten. Belangrijk is wel ze in het zonnigste plekje van je huis te zetten en in de zomer even te laten genieten van de zon in de buitenlucht. Nederland is misschien wat aan de koude kant om van je plant olijven te winnen maar dat maakt de olijf geen minder hippe plant voor in de huiskamer.

Bekijk ook:
De 10 meest giftige planten ter wereld

De vijf hipste planten van dit moment 20

Aspidistra

Het zachte blad doet bij deze plant misschien het vermoeden opkomen dat het om een zwakke plantsoort gaat, de plant staat echter ook bekend als ‘cast iron plant'. De plant is super robuust, sterk en kan de meest extreme weerscondities aan. Het blad van de plant welk uit een robuuste wortel omhoog schiet, geeft een groen en vol uiterlijk aan deze plant. Ideaal om binnen wat meer groen te creëren. Deze plant is dan ook een topper en kan zeker niet ontbreken op de lijst van hipste planten voor in je huis.

Bekijk ook:
Top 10 makkelijke kamerplanten

De vijf hipste planten van dit moment 21

Ficus

De Ficus, een verre neef van de Vioolbladplant is een mega populaire plant aan het worden. De plant doet het zeer goed binnen en het lange blad zorgt voor het nodige groen in de woning. Het is een elegante plant en ze doet het goed met een vleugje frisse lucht. Als je de ruimte hebt, kun je de plant vrij groot laten groeien en hoe groter hoe mooier natuurlijk.

De vijf hipste planten van dit moment 22

Poll Heb jij kamerplanten?

Veel24.2%
Een paar30.3%
Geen15.2%
Ik wil er meer30.3%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.