Deze kamerplanten kan je niet dood laten gaan! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze kamerplanten kan je niet dood laten gaan!

Je kent het wel, je bent jarig en je moeder vind nu echt wel dat het tijd is dat je planten in huis neemt. En die planten mogen dus niet dood gaan! Hoe doe je dat? Hieronder vijf planten die je bijna niet dood kan laten gaan. Lukt het je wel? Dan verdien je bijna een nobelprijs!

Luchtplantje

Als je aan planten denkt, denk je aan water en denk je aan grond. Maar niet bij het ‘luchtplantje’. Deze kamerplant haalt de voeding uit de lucht! Het enige wat je moet doen is af en toe een beetje water sprayen. Daarbij moet je wel zorgen dat de luchtvochtigheid hoog is, anders kan jet het plantje direct naar het crematorium brengen.

Aloë

Aloë is een bekende naam. Je hebt aloë shampoo, tandpasta, drinken, boter, enzovoorts. Maar Aloë komt ergens vandaan, het is namelijk gewoon een plant. Een plant die er erg goed uit ziet trouwens. De dikke en stekelige bladeren vallen behoorlijk op. Maar deze bladeren hebben ook een functie, ze slaan namelijk een hoop water op. Hierdoor hoef je hem maar één keer per twee weken water te geven.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Deze kamerplanten kan je niet dood laten gaan! 15

Rubberplant

Deze plant houdt vooral van warmte. De temperatuur moet niet te veel schommelen om er voor te zorgen dat deze plant zich goed voelt. Deze plant zuivert de lucht in je woning. Hiervoor moet je ‘hem’ wel minstens één keer per week water geven. Er zit wel een waarschuwing bij deze plant: het sap kan giftig zijn, dus zorg dat je kinderen er niet bij kunnen!

Bromelia (ananasplant)

Een ananas in je woonkamer, het kan met de Bromella. Zo maak je je huis lekker tropisch. Belangrijk voor deze plant is dat hij op een plek staat waar die zowel in de zon als in de schaduw staat. Één keer per week water geven is voldoende, maar zorg wel dat je het water in het hart geeft. Vanuit daar voedt de plant zichzelf!

Deze kamerplanten kan je niet dood laten gaan! 16

Zamioculcas Zamiifolia

Deze plant wordt ook wel ‘de plant die niet dood te krijgen is’ genoemd. Deze plant wordt ook wel aangeduid als ‘kamperpalm’. Deze plant kan heel goed tegen droogte, weinig licht en een lage luchtvochtigheid. Het leuke aan deze plant is dat die wel een meter hoog kan groeien, zelfs in je woonkamer!

Bekijk ook:
Hier moet een eigentijdse badkamer aan voldoen

Mocht je het nou toch nog voor elkaar krijgen om deze planten dood te laten gaan? Dan zou ik voor een plastic variant gaan en je sterk afraden om kinderen te krijgen!

Bekijk ook:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.