4 bizarre vakantiebestemmingen 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

4 bizarre vakantiebestemmingen

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat het hoog tijd is om vooruit te kijken naar de vakanties die voor ons liggen. Het plannen van een welverdiende vakantie is een van de beste manieren om het jaar fris te beginnen. Natuurlijk kun je kiezen voor de veilige optie, zoals de camping in Alkmaar of de all inclusive op een Grieks eiland. Maar je kunt ook overwegen om eens een van deze bizarre bestemmingen op je lijstje te zetten:

Centralia, Pennsylvania, Verenigde Staten

In het oosten van de Verenigde Staten in de staat Pennsylvania vind je de smeulende “spookstad” Centralia. Er wonen slechts 20 mensen in dit centraal gelegen mijnstadje. Ooit woonden er ongeveer 1600 inwoners, waarvan het merendeel werkte in de steenkolenindustrie. In 1962 sloeg het noodlot toe, een grote brand brak uit in een bovengrondse steenkoolader. Vandaag de dag, bijna 60 jaar later brandt het stadje nog steeds. Als je Centralia bezoekt zul je naast leegstaande huizen, ook veel rook en opengebarsten wegen zien, maar geen vuur. De brand woedt namelijk vooral onder de grond.

4 bizarre vakantiebestemmingen 19

Centralia: De Amerikaanse spookstad, verlaten door een eeuwig brandende ondergrondse mijnbrand.

Miyake-jima, Japan

Miyake-jima is een vulkanisch eiland, onderdeel van de Japanse archipel. Wat deze bestemming bizar maakt, is de aanwezigheid van de hevig actieve vulkaan op het eiland, genaamd Mount Oyama. Toeristen die Miyake-jima bezoeken worden ook wel “gasmasker toeristen” genoemd, omdat je altijd een gasmasker mee moet nemen. De dappere inwoners van het eiland zijn het gewend. Gaat het alarm af, dan weten ze dat de hoeveelheid giftige gassen te hoog is en zet iedereen zijn gasmasker op. Naast de gasmasker ervaringen, is het eiland enorm vruchtbaar en daardoor rijk aan prachtige vegetatie. Daarnaast is het een gewilde duikbestemming. Verruil je namelijk je gasmasker voor een duikbril, dan is er een grote kans dat je tijdens het duiken mooie dolfijnen tegenkomt.

Bekijk ook:
5 bestemmingen voor een mooie rondreis
4 bizarre vakantiebestemmingen 20

Miyake-jima: Het Japanse eiland waar inwoners altijd gasmaskers bij zich dragen vanwege vulkanische activiteit.

Dwarf Empire, China

Politiek correct is het niet, maar in China vind je het Dwarf Empire. Dit amusementspark draait volledig om “little people”, zoals ze genoemd worden. Oftewel mensen met dwerggroei. In het park staan paddestoelachtige huizen, waarin de dwergen gedurende de openingstijden wonen. Ze spelen toneel, dansen en zingen, ter vermaak van de bezoekers. De eigenaar van het park zegt desgevraagd dat de medewerkers van het park niet uitgebuit worden omwille van hun handicap, maar dat ze juist blij zijn dat ze een baan hebben. Hij zegt dat ze anders moeilijk aan werk zouden komen en tot de straat veroordeeld zouden zijn. Of dat zo is, weet ik niet. Het voelt in elk geval erg bizar en fout aan.

4 bizarre vakantiebestemmingen 21

Dwarf Empire: Een uniek themapark in China waar kleine mensen grote dromen waarmaken.

Tropical Islands Resort, Krausnick, Duitsland

Niet ver van ons koude kikkerlandje kun je je wanen in een tropisch land. In Krausnick vind je namelijk het grootste tropische zwembad ter wereld. Het is zo groot, dat het een overkapte badplaats is geworden. Hier kun je aan een tropisch strand in een luxe resort vakantie vieren, of overnachten in een tent tussen de tropische planten. Dus heb je zin in een tropische vakantie, maar heb je geen zin in lange vliegreizen, malariapillen of inentingen? Stap gewoon in de auto en breng een bezoekje aan onze oosterburen.

Bekijk ook:
Bestemmingen die je beter kunt overslaan

4 bizarre vakantiebestemmingen 22

Tropical Islands Resort: Ontdek het grootste overdekte tropische paradijs in Duitsland.

Poll Wat trekt jou het meest aan in een vakantiebestemming?

Avontuur en ongewone ervaringen20.7%
Natuur en landschappen20.7%
Cultuur en geschiedenis17.2%
Ontspanning en comfort41.4%
📊 Bekijk resultaten
1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.