Badderen in botanische stijlen? Waarom niet! 13
Bron: Primabad
Saved Read later
Deel dit bericht

Badderen in botanische stijlen? Waarom niet!

Wanneer je vandaag de dag een nieuwe badkamer wilt is het belangrijk om goede groene keuzes te maken. Van een badkamermeubel gemaakt van gecertificeerd hout tot het plaatsen van douches die water besparen. Het was nog nooit zo gemakkelijk als vandaag de dag. Maar je wilt natuurlijk ook niet inleveren op het gebied van uitstraling.

Tegenwoordig ook in de badkamer

Waar we de botanische stijlen veelal tegen kwamen in keukens en woonkamers is het tegenwoordig ook mogelijk om een badkamer in deze stijl aan te schaffen. Met een nieuwe botanische badkamer geniet je natuurlijk ook, naast de stijlvolle badkamer, van douchekoppen of badkamerkranen die besparend en ontzettend comfortabel zijn. Daarnaast is er in een botanische badkamer ook ruimte genoeg voor planten en groene kleuren.

Planten maken de badkamer

Natuurlijk, wanneer je het hebt over een botanische badkamer kunnen planten niet ontbreken. Vroeger kozen we voornamelijk voor kunstplanten, maar vandaag de dag zijn juist levende planten een echte trend. Maar niet één plantje, wel echt meerdere. Want het zorgt ook nog eens voor een goede luchtvochtigheid in je badkamer, zodat jij nog beter kunt genieten.

Niet iedere plant gedijt goed in de omstandigheden van een badkamer. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een Aloë Vera? Deze plant kan lange tijd zonder water en heeft daarnaast ook nog eens een helende werking. Maar ook een prachtige groene varen is een goede plant voor jouw botanische badkamer. Deze plant houdt namelijk van vocht en warmte, iets wat in jouw badkamer vast te vinden is.

Badderen in botanische stijlen? Waarom niet! 16

Bron: H&R

Kleurgebruik in de badkamer

Maar het gaat niet alleen om planten. Ook het kleurgebruik in een badkamer is van groot belang. Door de juiste kleuren te kiezen zorg je er simpelweg voor dat jij het juiste gevoel krijgt bij je badkamer. Maar welke kleuren passen nou het beste in welk badkamerinterieur en bij welke stijl? Bekijk de foto’s hieronder eens.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Kies de juiste tegels

Maar naast het juiste kleurenpalet in jouw badkamer draait het ook om het kiezen van de juiste vloer- en muurtegels. Wil je kleinere tegels? Of juist hele grote? Dankzij een mooie groene tegel zorg je voor een frisse en strakke uitstraling van jouw botanische badkamer waarin je helemaal tot rust kunt komen.

Behang in de badkamer? Sure!

Heb je simpelweg geen zin of tijd om je badkamerwanden te betegelen? Geen probleem. Tegenwoordig is er speciaal behang dat je kunt gebruiken in de badkamer. Zeker wanneer het gaat om een botanische badkamer. Vinyl behang is de oplossing tegen het bubbelen van gewoon behang dat vochtig wordt. Maar niet ieder behang past natuurlijk bij een botanische look. De producten uit de Urban Jungle collectie zijn echter perfect passend. Van douchegordijn tot behang.

Waterbesparing, ontzettend belangrijk!

We zijn massaal bezig met verduurzamen. En dat zit hem niet alleen in minder plastic of minder stoken. Ook het watergebruik in badkamers is iets waar je heel gemakkelijk op kunt besparen. Zeker op het gebied van douchen. Met een waterbesparende douchekop bespaar je veel water, en ben je goed bezig met het milieu. Je merkt vrijwel geen verschil ten opzichte van een normale douchekop. Dit komt doordat de druppels uit een waterbesparende douchekop in een veel fijnere vorm naar beneden komen. En naast het water dat je bespaart, bespaar je natuurlijk ook een hoop gas. Je hoeft namelijk minder warm water te gebruiken om hetzelfde resultaat te behalen.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Accessoires en details in botanische stijl

Badderen in botanische stijlen? Waarom niet! 17

Bron: Dekker Zevenhuizen

Maar natuurlijk hoef je niet je hele badkamer aan te pakken om toch een botanische feeling te krijgen in jouw badkamer. Het kan veel subtieler. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie groene washandjes en handdoeken? Douchegel en shampoos kun je bijvoorbeeld in groene flesjes stoppen. En ook het zeepbakje bij je wastafel kun je gemakkelijk aanpassen. Je kunt de duurzame en botanische trends zover doortrekken als je zelf wilt.

Meer inspiratie op doen? Dan raden we je aan om gewoon eens een kijkje te nemen bij één van de mijn bad in stijl specialisten bij jou in de buurt. Ze helpen je graag verder met alle kennis van zaken die ze hebben.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.