De beste tips om kerst in Londen te vieren! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips om kerst in Londen te vieren!

Wat is er nou leuker dan kerst in Londen te kunnen vieren? Met tal van manieren om jouw kerstdagen of gewoon je decembermaand nog meer kleur te kunnen geven. Wij hebben een aantal fantastische hotspots voor je op een rijtje gezet!

Kerstverlichtingtour

Als er één plaats is in de wereld waar ontzettend veel gedaan wordt aan de aankleding van de straten voor kerst, dan is het Londen. In Londen zijn veel verschillende straten te vinden met unieke kerstverlichting. Perfect wanneer je echt van deze kerstsfeer kunt genieten.

Covent Garden

Covent Garden is één van de fantastische hotspots van Londen. Deze wijk beschikt over tal van knusse winkelstraatjes met leuke winkeltjes en zelfs een overdekt gedeelte. Ook buiten de kerstperiode om is Covent Garden een ontzettend leuke plaats om te ontdekken. Grote kerstballen en enorme kerstkransen, dat is waar deze plaats tijdens de kerstdagen om bekend staat.

Regent Street

Als het gaat om luxueus en chique winkelen is een bezoekje aan Regent Street niet weg te denken. Al een aantal jaar wordt de straat versierd met bijzondere lichtgevende engelen. Dankzij hun enorme vleugels lijken deze engelen de straat te omarmen. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Carnaby Street

Ben je op zoek naar een uniek lichtfestijn? Dan kun je Carnaby Street zeker niet aan je voorbij laten gaan. Deze straat is van oudsher de plek waar de rocksterren van Londen hun kleding kochten. Er zijn tal van unieke, kleine winkels, waar je je ogen de kost kunt geven. Maar vergeet vooral niet om naar boven te kijken. Het verlichtingsthema van dit jaar is “de oceaan”. Wil je op de hoogte blijven van wat er allemaal te zien is in Carnaby Street? Kijk dan vooral op deze website.

Bekijk ook:
Sociale media en kinderen - bescherm je kind online

Winter Wonderland in Hyde Park

Hyde Park is een gigantisch park midden in Londen. Aan het park is onder andere het Koninklijk Paleis gelegen. Tevens is het park eigendom van de koninklijke familie. Tijdens de wintermaanden, rondom kerst, verandert Hyde Park in een Winter Wonderland. Zo kun je hier schaatsen, naar het kerstcircus of een ijssculpturen tentoonstelling bekijken.

Harrods

Uiteraard kan warenhuis Harrods niet ontbreken in deze lijst. Dit gigantische warenhuis spant ieder jaar weer de kroon als het gaat om uitstraling. Harrods ziet er tijdens de winterperiode niet alleen prachtig uit van buiten, ook van binnen zijn tal van kerstattributen te vinden. Zo is er onder andere een kerstwinkel in het warenhuis te vinden en worden er speciale kerstevenementen georganiseerd.

Kerst vieren in Londen?

Let goed op! Wanneer je écht van plan bent om kerst te gaan vieren in Londen is het belangrijk om te weten dat op Eerste Kerstdag vrijwel alles gesloten is in de stad. Daarnaast vieren ze in Engeland geen Tweede Kerstdag maar Boxing Day. Op deze dag mogen winkels, musea en restaurants zelf bepalen of ze wel of niet geopend zijn. De ervaring leert dat veel winkels op Boxing Day beginnen met de wintersale. Neem dus niet al te veel kleding mee en zorg dat je plek hebt om genoeg te shoppen!

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Christmas Lights tours

Ook zijn er tal van Christmas Lights tours te vinden in Londen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Christmas Lights tour in een taxi? Ook kun je bij de Westminster Abbey een Christmas Light wandeling krijgen. Laat je maar verrassen door al die mooie lichtjes.

Met een local op stap

Londen doet er werkelijk alles aan om je te laten genieten tijdens de kerstperiode. Tal van attracties zijn langer open dan normaal en de stad wordt helemaal aangekleed voor dit evenement. Ook is er de mogelijkheid om op stap te gaan met een local. Samen met deze local doe je je eigen privé tour. Je kunt gemakkelijk via deze website je eigen tour samenstellen. Binnen 24 uur zal een local contact met je opnemen om zo jouw tour samen te stellen. Ook zal deze lokale gids tickets en attracties voor je boeken.

Hoe kom ik in Londen?

Er zijn tal van manieren om in Londen te kunnen komen. Uiteindelijk is het maar net hoe je er zelf in staat. Je kunt gemakkelijk met een veerboot oversteken naar Engeland. Maar ook is het natuurlijk mogelijk om in het vliegtuig te stappen naar de Engelse hoofdstad. Vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol vlieg je er gemiddeld zo’n driekwartier over. Daarnaast zijn er natuurlijk ook tal van pakketreizen mogelijk om kerst te kunnen vieren in Londen. Tijd om even echt te genieten.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.