Zo komt jouw hond de jaarwisseling door 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo komt jouw hond de jaarwisseling door

Oud en nieuw komt steeds dichterbij, dus ook de knalerwten, rotjes en zwaarder geschut worden weer van zolder gehaald. Niet alleen mensen kunnen hier soms flink van schrikken, maar ook onze viervoeters vinden de dagen rondom de jaarwisseling een erg onaangename periode. Lees hieronder wat jij het beste kunt doen om jouw hond op zijn gemak te stellen tijdens het vuurwerkgeweld.

Een vuurwerk-proof huis

Zorg dat je hond een veilige plek heeft waar hij zich kan terugtrekken als hij bang is. Verder is het belangrijk om de gordijnen en ramen dicht te doen, zodat de vuurwerkgeur, de lichtflitsen en het geknal wordt gedempt. Ook kun je de radio of tv hard aanzetten, zodat de vuurwerkgeluiden minder aanwezig zijn.

Verplaats de aandacht

Ga ruim voordat het vuurwerkgeweld begint een groot stuk wandelen in een gebied waar de vuurwerkknallen minder goed te horen zijn. Doordat je viervoeter minder energie heeft, zal hij minder snel geneigd zijn om op het vuurwerk te letten. Daarnaast kun je jouw hond ook afleiding bieden door een speeltje te geven of wat lekkers om op te kauwen.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Blijf rustig

Zoals ik al zei kunnen mensen soms ook erg schrikken van vuurwerk. Ben jij bang voor vuurwerk? Raap dan al je moed bij elkaar en reageer vooral niet bang of raar op knallend vuurwerk. Een hond spiegelt zijn gedrag namelijk aan dat van jou. Vertoont jouw hond angstig gedrag? Geef op een kalme toon aan dat er niets aan de hand is. Straffen of troosten heeft helemaal geen zin, daar worden honden op zo’n moment alleen maar angstiger van.

Blijf in de buurt

Wanneer honden angstig zijn, kunnen ze rare dingen doen. Blijf daarom zoveel mogelijk in de buurt, houd je hond aangelijnd en zorg dat er geen deuren opstaan. Zo voorkom je dat er een ontsnappingspoging wordt gedaan. Probeer op oudejaarsavond je hond zoveel mogelijk binnen te houden, zeker tussen 23:00 en 2:00. Loop uiterlijk om ongeveer 21:30 nog een laatste rondje om nog een behoefte te kunnen doen, de hond dan hé.  Neem het zekere voor het onzekere, check of de chipgegevens nog kloppen en zorg eventueel dat de je jouw contactgegevens vastmaakt aan de halsband.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

868

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.