3 populaire maaltijden voor de feestdagen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

3 populaire maaltijden voor de feestdagen

De feestdagen staan alweer voor de deur. Dat betekent dus ook dat je moet gaan bedenken wat je de familie dit jaar weer voor feestmaal gaat bieden wanneer iedereen op bezoek komt. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt met van alles rekening te houden. Bovendien wil je wel ook gewoon origineel zijn. Deze 3 tips gaan je in ieder geval helpen bij de te maken keuze.

1 Kies voor een barbecue

De tijd dat het aansteken van de barbecue alleen voor de zomermaanden was, is inmiddels allang voorbij. Tegenwoordig is het eigenlijk het hele jaar door mogelijk om lekker vlees te grillen in je buitenkeuken. Dat doe je bijvoorbeeld met het A-Z bbq pakket. Bovendien is het ook fijn om te weten dat je ook allerlei andere producten op de barbecue kan grillen. Mocht er iemand tussen zitten die niet van vlees houdt, of dit niet eet, dan is dat geen enkel probleem. Zo maak je het dus ook voor iedereen leuk. Je kan een grillmeester aanstellen, maar je kan ook iedereen zelf aan de slag laten gaan. Het plezier zal hoe dan ook groot zijn met een A tot Z barbecue.

Bekijk ook:
Vrijmibo: ontspannen afsluiter of extra uurtje gezeik van collega’s?

2 Een klassieke maaltijd

Het is zo dat er door de jaren heen zoveel gezocht is naar allerlei leuke opties voor de feestmaaltijd, dat het klassieke maal een beetje naar de achtergrond is verdwenen. In dat opzicht kan het dus juist ook leuk zijn om deze maaltijd weer eens helemaal terug te brengen. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar de oude recepten zoals die enkele decennia geleden nog werden gebruikt. Dan denk je onder meer aan eierpunch en aan gebraden kalkoen. Dit is echter bij lange na niet het enige. Er is van alles wat daarbij hoorde, waardoor je een hele complete en gevarieerde maaltijd op tafel kan krijgen. Het vergt natuurlijk wel wat werk om dit te verzorgen.

3 Alles is gezond

Wil je niet voor de klassieke maaltijd, maar juist voor de meest moderne optie gaan? In dat geval kies je dan voor een zeer gezonde maaltijd. Gebruik gezonde producten die vers zijn. Ook beperk je het vlees in deze maaltijd. Daarnaast is het goed om te kijken naar duurzaamheid. Dat doe je bijvoorbeeld door voor streekproducten te kiezen. Op die manier zorg je ervoor dat ook de druk op het milieu in andere opzichten niet te groot is. Het is de manier waarop je tegenwoordig de feestdagen op een geruste manier kan vieren. Dit is goed om eens een keer te overwegen wanneer jij aan de beurt bent voor het familiediner. Je kan er van alles aan toevoegen naar je eigen smaak.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.